Alegerea ghiozdanului pentru școală trebuie făcută cu mare atenție.

Cele mai grele decizii din viața de adult sunt, fără îndoială, cele luate atunci când ești părinte. De la alegerea hainelor, până la cea a grădiniței, toate alegerile pe care le faci trebuie îndelung cercetate.

După perioada grădiniței, urmează cea a școlii, foarte importantă de altfel în dezvoltarea intelectuală a copilului.

Dacă la grădiniță, ghiozdanul nu reprezenta un accesoriu indispensabil, acesta putând fi înlocuit de un săculeț numai bun pentru hainele de schimb, pentru perioada școlară, ghiozdanul este foarte important. Alegerea acestuia trebuie făcută cu mare atenție, pentru a se evita producerea unor deformări ale coloanei vertebrale. Cum alegem corect ghiozdanul potrivit? La ce trebuie să fim atenți:

1. DIMENSIUNEA ȘI FORMA ACESTUIA

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Revenirea în băncile școlii: sfaturi pentru hidratarea optimă a copiilor pe tot parcursul zilei  Cum să alegi și să folosești corect o mascara potrivită genelor tale Cum să te speli corect pe dinți. Igiena cavității bucale

În funcție de vârsta copilului, poți alege ca model o formă geometrică. Fie că este oval, rotund, dreptunghi sau trapez, asigură-te că este potrivit pentru forma caietelor și a manualelor pe care le are.

În mod clar, un copil de gimnaziu va avea un ghiozdan mult mai mare decât unul care este în clasele primare. Orarul se multiplică cu fiecare an și se diversifică conform programei școlare.

2. COMPARTIMENTARE:

Un copil ordonat și atent cu lucrurile sale, va avea nevoie de un ghiozdan foarte bine organizat care să îi ofere acces facil la obiectele folosite cu preponderență. Ghiozdanul trebuie prevăzut cu o serie de buzunare interioare cât și exterioare unde lucrurile pot fi așezate după dimensiunea și forma acestora astfel încât greutatea lor să fie distribuită uniform.

Cum să alegi lenjerie intimă confortabilă? Cum să tunzi, colorezi și coafezi părul creț Tu știi cum poți purta cercei lungi pentru un look rafinat?

Buzunarele laterale pot găzdui carnetul de elev, actul de identitate pentru când acesta va crește, cheile sau alte lucruri pe care pe folosește doar la nevoie.

Buzunarele din interior sunt numai bune pentru separarea cărților de caiete, sau pentru alte accesorii folosite la unele materii. Poate fi vorba despre trusa de geometrie sau despre cea de pictură. Acesta conține pensule de diferite tipuri de păr, acuarele sau albume de artă. În ceea ce privește acuarela de la koh-i-noor.ro, gama propune o mulțime de alternative cromatice, potrivite pentru tehnici grafice speciale, pictură obișnuită, pictură pe decorațiuni sau pe alte texturi.

3. COLORIT

Copilăria este despre bucurie și euforie, de aceea ideal ar fi să te orientezi către modele vesele cu imprimeuri viu colorate. Materialul trebuie să fie de bună calitate, impermeabil, ușor lavabil. Cu siguranță uzura zilnică va diminua strălucirea, însă va păstra nuanțele definitorii.

Cum să te pregătești pentru ultima lună de vară. Sfaturi pentru un concediu reușit Serviciul BraFit de la Marks & Spencer Anestezia epidurală – este cu adevărat sigură?

Un ghiozdan colorat va fi cu ușurință identificat atât de părinți cât și de copiii. De regulă, elevii mici, dar și cei mari își pun amprenta în ceea ce privește personalizarea prin atașarea unor jucării, insigne sau brelocuri.

4. ERGONOMIE

Orele în care cei mici poartă în spate ghiozdanul ar trebui să fie cât mai puține. Bretele trebuie să fie 2 la număr, ajustabile, late și preferabil căptușite cu burete. Partea interioară care stă lipită de spatele copilului trebuie să aibă o formă adaptată liniilor corpului, să se muleze ușor, iar pe sub material să fie ca la bretele, burete.

Și alegerea ghiozdanului se dovedește a fi o reală provocare pentru părinți, de aceea informațiile cu privire la acest aspect pot fi de real ajutor. Un ghiozdan ergonomic, care poartă cu succes necesarul fiecărei materii, este cea mai bună soluție pentru orice școlar. Un model greșit ales poate genera în timp probleme de poziție, dureri musculare și automat vor apărea neplăceri. Evită asta, alegând ghiozdanul perfect care se pliază tuturor nevoilor copilului tău!

Surse alternative de apă pentru casa de la țară Cum arată garderoba bărbatului modern: iată câteva piese obligatorii ale stilului masculin Horoscopul Țigănesc: descoperă Oracolul Legendar al simbolurilor binelui dintr-o cultură fascinantă

Descopera aici toate modele de ghiozdane pentru copii.

Foto fr si main: By Billion Photos /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri