23 Ianuarie 2012 publicat în Mami 41 share-uri

Vitamina D este foarte importanta in organismul nostru, fiind implicata in multiple procese, in cele de mineralizare osoasa si mentinerea structurii oaselor, in reglarea unor hormoni si totodata vitamina D este indispensabila absorbtiei calciului in organism.

Vitamina D este foarte importanta in organismul nostru, fiind implicata in multiple procese, in cele de mineralizare osoasa si mentinerea structurii oaselor, in reglarea unor hormoni si totodata vitamina D este indispensabila absorbtiei calciului in organism.Lipsa de calciu in organism poate fi adesea secundara unei insuficiente de vitamina D, astfel calciul nu se poate absoarbi la nivel intestinal.

Vitamina D: Ce roluri are in organism?

Vitamina D este o vitamina liposolubila, aceasta inseamna ca se absoarbe la o masa bogata in grasimi, facilitandu-i absrobtia. De asemenea organismul nostru produce vitamina D la nivelul pielii in prezenta soarelui, astfel ca expunerile corecte la soare sunt foarte benefice pentru sanatate.Vitamina D, cunoscuta si ca vitamina antirahitism, previne rahitismul la copii si osteomalacia la adulti, previne osteoporoza la femei si intervine in metabolismul unor minerale precum calciu si fosfor.


Vitamina D este responsabila intr-o masura mai mult sau mai putin directa si de dezvoltarea osoasa si calitatea oaselor, mineralizarea acestora. De asemenea in absenta vitaminei D calciul nu se poate absoarbe de la nivel intestinal.


Prin stransa legatura a vitaminei D cu metabolismul calciului aceasta previne unele boli nervoase si neurologice, depresia si alte tulburari pshice.

Vitamina D:- este implicata si in buna functionare a glandelor tiroida, paratiroida si hipofiza,

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri