Atunci cand temperaturile sunt ridicate, spatiile de joaca din aer liber, plimbarile lungi, joaca alaturi de alti prieteni in parc reprezinta cele mai bune activitati pentru distractia celui mic. Dar ce se intampla atunci cand vine sezonul rece?
Chiar si iarna, cei mici trebuie sa se joace in aer liber
Temperaturile foarte scazute, soarele cu dinti, zapada sau gerul reprezinta pentru unii parinti motive suficiente ca sa considere necesara limitarea timpului petrecut in aer liber de catre copiii lor. Dar acest lucru nu este deloc o solutie.
,,Este adevarat ca cei mici se vor adapta greu la noul program de activitati impus de sezonul rece. Daca vara micutii erau obisnuiti sa petreaca mai mult timp in aer liber, frigul iernii ii va tine mai mult in casa. Dar este important ca parintii sa nu cada prada tentatiei de a nu iesi deloc cu juniorul afara. Iarna le poate oferi celor mici noi experiente. Ei pot invata care sunt trasaturile anotimpurilor, care sunt activitatile specifice iernii si in acelasi timp vor avea prilejul de a-si consuma energia alaturi de alti copii, descoperind impreuna frumusetile acestui anotimp. Mai mult de atat, vor respira aer curat, ceea ce nu poate fi decat benefic pentru sanatatea lor.” declara Fabiola Hosu, expert educational Gradinita si Scoala Little London Pipera.
Varietatea jocului si a experientelor este deosebit de importanta
Chiar daca pe timpul iernii, copiii petrec mai mult timp in casa decat in aer liber, este datoria parintilor sa aiba grija ca cei mici sa nu simta acest lucru, sa nu se plictiseasca avand la dispozitie aceleasi activitati si aceleasi jucarii in fiecare zi.
,,Pentru cei mici joaca inseamna invatare, reprezinta instrumentul cel mai placut si mai util pentru dezvoltarea lor. Atunci cand se joaca, cel mic se distreaza, dar in acelasi timp traieste experiente noi, invata lucruri noi, exploreaza, isi exerseaza abilitatile motrice, senzoriale sau intelectuale, si, ceea ce este cel mai important, comunica. De aceea, este bine ca cei mici sa aiba la dispozitie o mare varietate de activitati, care sa fie adaptate varstei lor si care sa asigure un echilibru intre exersarea deprinderilor fizice si a celor psihice.” a adaugat Fabiola Hosu, Little London Pipera.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?