25 Ianuarie 2012 publicat în Mami 2 share-uri

De cele mai multe ori energia copiilor este debordanta, iar parintii sunt nevoiti sa caute mereu activitati variate, dinamice pentru ca cel mic sa fie ocupat cat mai mult timp si sa poata descoperi cat mai multe lucruri.

Timpul petrecut in interior este valoros pentru consolidarea relatiei parinte-copil

,,Petrecerea unui timp indelungat in casa este un prilej ideal pentru parinti sa interactioneze si mai mult cu micutii lor. Cu fiecare joc parintii pot vedea care sunt cele mai placute activitati ale celor mici, daca manifesta un interes deosebit pentru vreun anumit joc sau daca au nevoie de ajutor pentru dezvoltarea anumitor abilitati. De asemenea, este o ocazie buna ca prin joc, parintii sa ii invete pe cei mici valori fundamentale precum bunatatea, recunostinta sau respectul”. a spus expertul educational Fabiola Hosu.

Tipuri de activitati care il pot antrena pe copil

„Activitatile de interior pot fi deopotriva utile si distractive atat pentru parinte, dar si pentru cel mic. Copilul poate fi implicat in curatenia camerei sau in pregatirea mesei, iar pentru a raspunde nevoii de socializare a celui mic, parintii pot organiza o seara de cinema pentru el si cativa dintre prietenii lui. Alte activitati, care sa vina in intampinarea nevoilor de variatie ale celui mic pot fi: organizarea unei zile de picnic acasa, a unei seri de concert sau a unui moment de dans.” exemplica expertul educational de la Gradinita si Scoala Little London Pipera.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

O varianta de mijloc, intre timpul petrecut in aer liber si activitatile din casa, sunt marile centre comerciale care pun la dispozitie publicului numeroase locuri atractive pentru prichindei. Spatiile de joaca ofera celor mici ocazia de a lega noi prietenii, patinoarul ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile motrice cu ajutorul parintilor, iar cinematograful le va stimula toate simturile.

Indiferent de activitatile alese si de spatiul pentru desfasurarea acestora, este foarte important pentru cei mici ca fiecare activitate sa ii stimuleze, sa le ofere noi experiente si de asemenea, ca parintii sa fie cat mai mult alaturi de ei in incercarea lor de a descoperi lumea.

Comunicat depresa

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri