Timpul petrecut in interior este valoros pentru consolidarea relatiei parinte-copil
,,Petrecerea unui timp indelungat in casa este un prilej ideal pentru parinti sa interactioneze si mai mult cu micutii lor. Cu fiecare joc parintii pot vedea care sunt cele mai placute activitati ale celor mici, daca manifesta un interes deosebit pentru vreun anumit joc sau daca au nevoie de ajutor pentru dezvoltarea anumitor abilitati. De asemenea, este o ocazie buna ca prin joc, parintii sa ii invete pe cei mici valori fundamentale precum bunatatea, recunostinta sau respectul”. a spus expertul educational Fabiola Hosu.
Tipuri de activitati care il pot antrena pe copil
„Activitatile de interior pot fi deopotriva utile si distractive atat pentru parinte, dar si pentru cel mic. Copilul poate fi implicat in curatenia camerei sau in pregatirea mesei, iar pentru a raspunde nevoii de socializare a celui mic, parintii pot organiza o seara de cinema pentru el si cativa dintre prietenii lui. Alte activitati, care sa vina in intampinarea nevoilor de variatie ale celui mic pot fi: organizarea unei zile de picnic acasa, a unei seri de concert sau a unui moment de dans.” exemplica expertul educational de la Gradinita si Scoala Little London Pipera.
O varianta de mijloc, intre timpul petrecut in aer liber si activitatile din casa, sunt marile centre comerciale care pun la dispozitie publicului numeroase locuri atractive pentru prichindei. Spatiile de joaca ofera celor mici ocazia de a lega noi prietenii, patinoarul ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile motrice cu ajutorul parintilor, iar cinematograful le va stimula toate simturile.
Indiferent de activitatile alese si de spatiul pentru desfasurarea acestora, este foarte important pentru cei mici ca fiecare activitate sa ii stimuleze, sa le ofere noi experiente si de asemenea, ca parintii sa fie cat mai mult alaturi de ei in incercarea lor de a descoperi lumea.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă