Care este cel mai bun moment pentru recoltare?
Cel mai prielnic moment pentru recoltarea celulelor STEM este la nastere, din sangele existent in cordonul ombilical. Atunci cand cordonul ombilical ii este taiat copilului, o cantitate semnificativa de sange placentar ramane in acesta, tocmai de aceea recoltarea se face imediat.
Acest sange are cel mai mare numar de celule STEM si cu cea mai buna potenta.
Celulele pot fi recoltate atat in cazul nasterilor normale, cat si in cazul celor prin cezariana.
Procesul de prelevare al celulelor nu este dureros sau invaziv pentru ca el se face dupa ce cordonul ombilicat a fost taiat. La nastere este necesar sa detineti un kit pentru prelevare, iar medicul care va face procedura trebuie sa fie instruit. Dupa prelevare, ele sunt criogenate la -150 grade C cu azot lichid, si pastrate la -196 grade C.
Celulele STEM, solutia multor boli
Inainte de toate trebuie sa stiti ca celulele STEM relevate din cordonul ombilical al copilului vostru pot fi folosite nu numai de respectivul copil, ci si de parinti si frati (in functie de compatibilitate).
Celulele STEM recoltate din cordonul ombilical pot ajuta la tratarea a peste 80 de boli. Ele pot fi folosite pentru regenerarea organelor si tesuturilor, in cazul bolilor precum Parkinson, Alzheimer, Huntington si a celor congenitale ale sistemului imunitar, in tratarea leucemiei, diabetului zaharat, diferite boli metabolice ereditare, cancer pancreatic, pulmonar, testicular, ovarian etc. De asemenea, cu ajutorul celulelor STEM, se pot regenera tesuturi sau organe (oase, piele, valve cardiace, etc.).
Costuri
Costurile prelevarii si depozitarii sunt scumpe, sumele fiind cuprinse intre 1000 si 2000 de euro, in functie de beneficiile pe care la alegem.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară