27 Februarie 2012 publicat în Mami 12 share-uri

Metoda recoltarii si pastrarii celulelor STEM este o solutie revolutionara si merita luata in calcul in cazul in care ati decis sa va mariti familia. Este o procedura scumpa, insa ea poate salva viata copilului vostru dar si pe a voastra!
Diferenta dintre tipurile de celule STEM recoltate este ca in cazul celor embrionare, celulele sunt pluripotente iar cele adulte au o capacitate de diferentiere limitata (adica sunt multipotente – ele se pot dezvolta in celule caracteristice tesutului din care vin).

Care este cel mai bun moment pentru recoltare?

Cel mai prielnic moment pentru recoltarea celulelor STEM este la nastere, din sangele existent in cordonul ombilical. Atunci cand cordonul ombilical ii este taiat copilului, o cantitate semnificativa de sange placentar ramane in acesta, tocmai de aceea recoltarea se face imediat.

Acest sange are cel mai mare numar de celule STEM si cu cea mai buna potenta.

Celulele pot fi recoltate atat in cazul nasterilor normale, cat si in cazul celor prin cezariana.

Procesul de prelevare al celulelor nu este dureros sau invaziv pentru ca el se face dupa ce cordonul ombilicat a fost taiat. La nastere este necesar sa detineti un kit pentru prelevare, iar medicul care va face procedura trebuie sa fie instruit. Dupa prelevare, ele sunt criogenate la -150 grade C cu azot lichid, si pastrate la -196 grade C.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Celulele STEM, solutia multor boli

Inainte de toate trebuie sa stiti ca celulele STEM relevate din cordonul ombilical al copilului vostru pot fi folosite nu numai de respectivul copil, ci si de parinti si frati (in functie de compatibilitate).

Celulele STEM recoltate din cordonul ombilical pot ajuta la tratarea a peste 80 de boli. Ele pot fi folosite pentru regenerarea organelor si tesuturilor, in cazul bolilor precum Parkinson, Alzheimer, Huntington si a celor congenitale ale sistemului imunitar, in tratarea leucemiei, diabetului zaharat, diferite boli metabolice ereditare, cancer pancreatic, pulmonar, testicular, ovarian etc. De asemenea, cu ajutorul celulelor STEM, se pot regenera tesuturi sau organe (oase, piele, valve cardiace, etc.).

Costuri

Costurile prelevarii si depozitarii sunt scumpe, sumele fiind cuprinse intre 1000 si 2000 de euro, in functie de beneficiile pe care la alegem.

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri