17 August 2012 publicat în Mami 16 share-uri

Cauzele intarzierii ciclului menstrual sunt diverse si nu toate sunt ingrijoratoare. Menstruatia este un proces fiziologic care poate suferi influente negative din partea anumitor factori de mediu sau boli despre care este bine sa ne informam.

3. Sarcina

Sarcina este cea mai frecventa cauza de intarziere a ciclului menstrual. Daca ovulul eliminat a fost fecundat, el se fixeaza in peretele uterin si menstruatia nu mai apare.

Pe parcursul sarcinii se instaleaza o amenoree secundara. Pentru confirmarea fericitului eveniment, se poate face un simplu test de sarcina!

Deasemenea tulburari ale ciclului menstrual se pot intalni si pe parcursul alaptarii.

4. Boli uterine sau de tract genital

Afectiunile ginecologice legate de ovare, trompele uterine sau de uter pot fi cauze ale intarzierii ciclului menstrual.

Controlul ginecologic de rutina detecteaza afectiunile tractului genital sau ale uterului care pot produce dereglari ale ciclului menstrual.

O astfel de afectiune este sinechia uterina. Sinechiile uterine sunt punti de tesut conjunctiv care unesc peretii uterului si ale trompelor in mod patologic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului

Sinechia uterina este adesea rezultatul chiuretajelor si ale bolilor inflamatorii uterine!

5. Chimioterapia si radioterapia

Tratamentele agresive precum chimioterapia sau radioterapia pot afecta echilibrul sensibil al evenimentelor de care depinde un ciclu menstrual normal.

Rezultatul acestor tratamente, pe langa alte reactii adverse poate fi intarzierea sau oprirea ciclului menstrual.

sursa foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri