17 August 2012 publicat în Mami 16 share-uri

Cauzele intarzierii ciclului menstrual sunt diverse si nu toate sunt ingrijoratoare. Menstruatia este un proces fiziologic care poate suferi influente negative din partea anumitor factori de mediu sau boli despre care este bine sa ne informam.

6. Medicamente

Anumite medicamente pot avea un impact asupra menstruatiei determinand intarzierea sau dereglarea ciclului menstrual.

Printre acestea se numara medicamentele adresate sistemului nervos central, de tipul antidepresivelor, pilulele anticonceptionale, medicamentele utilizate in afectiunile glandei tiroide.

7. Afectiuni glandulare

Bolile care afecteaza glanda hipofiza, ovarele sau glanda tiroida au ca urmare dereglari ale ciclului menstrual sau amenoree.

Si alte tulburari metabolice si glandulare pot interfera cu ciclul menstrual afectandu-l. Din aceasta categorie fac parte diabetul zaharat si Boala Cushing data de stimularea exagerata a glandelor suprarenale.

8. Bolile comportamentului alimentar

Ambele “extreme” patologice ale comportamentului alimentar anormal: anorexia si bulimia, pot fi insotite de intarzierea ciclului menstrual sau tulburari ale menstruatiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

9. Stres

Stresul determina eliberarea de hormoni de “alerta” adrenalina, cortizolul care pot dezechilibra secretia hormonala responsabila de aparitia menstruatiei, ducand la intarzieri ale ciclului menstrual.

Acelasi efect supresor il are si efortul fizic excesiv, cum se intampla la sportivele de performanta.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri