10 Septembrie 2012 publicat în Mami 14 share-uri

Viscri este vizitat anual de mii de turisti straini si devine tot mai cunoscut si in randul turistilor romani!

Nu mai e pentru nimeni un secret ca Viscri nu este doar unul dintre satele sasesti din Transilvania, ci este inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO.

Anual este vizitat de mii de turisti straini si devine tot mai cunoscut si in randul turistilor romani, chiar daca in momentul de fata in Viscri nu mai sunt decat vreo 24 de sasi, care convietuiesc fericiti alaturi de romanii si de rromii de aici.

Dezvoltarea lui ca destinatie turistica se pare ca a inceput cu aproximatie in anul 2000, de cand au inceput sa-l viziteze mai ales turistii straini (la inceput preponderent germani, apoi si britanici, americani etc), care se multumeau cu cazare in casele localnicilor si cu mesele gustoase pregatite de acestia.

Astazi situatia nu este cu mult diferita, turistii de pe toate continentele vin aici pentru a intra in contact cu specificul local, insa exista si case de oaspeti restaurate, care au pastrat specificul local si au un grad de confort ridicat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Îți doresc timp… Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale

Si mai exista multe ONG-uri care incurajeaza turismul si activitatile conexe acestuia, prin conservarea patrimoniului si a meseriilor specifice zonei (producerea de produse de artizanat si decoratiuni interioare handmade, de produse gastronomice, de produse textile din lana ect).

Un ambasador veritabil al acestei destinatii turistice este Printul Charles al Marii Britanii, care si-a achizitionat o casa saseasca la Viscri, unde revine periodic.

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri