La un pic peste 100 de kilometri de Bucuresti este Slanic, localitate cunoscuta peste tot prin România cel putin pentru salina de acolo.
Drumul pâna la Slanic nu ar trebui sa dureze mai mult de doua ore, asta daca veti circula ceva mai încet, ca doar nu mergeti la o sedinta de la birou, ci spre o zi de vacanta.
Top 5 destinații turistice child friendly

Pe drum, pentru a va destinde un pic si pentru scurte pauze, puteti sa va opriti la Ploiesti la o limonada în centrul orasului sau dupa Plopeni pentru a va minuna de împrejurimi, pentru ca drumul catre Dumbravesti si Varbilau este parca rupt din cartile cu basme uneori, cu multe casute mici, iarba proaspata, dealuri si mult “verde”.
Odata ce ati ajuns la Slanic nu aveti cum sa nu nimeriti la Salina chiar daca nu ati mai ajuns acolo niciodata. “Toate drumurile duc catre Salina”, exista marcaje, ba chiar drumul principal din localitate va duce pâna aproape de intrare, iar daca înca aveti dubii care este exact perimetrul destinat minunii de sub pamânt întrebati pe oricine, pentru ca o sa va spuna exact unde trebuie sa virati la stânga si pe unde la dreapta.
6 destinații turistice perfecte pentru iarna aceasta

Informatii practice si nu numai
Intrarea la Salina costa 16 lei de persoana si daca vedeti coada la intrare sa stiti ca nu dureaza mult deloc pâna sa ajungeti primul, ceva mai rau e când va întoarceti, eu am avut de asteptat aproximativ o ora, dar nu e asa de rau precum suna, pentru ca va puteti distra în tot acest timp fiind înca în salina.
Ceva important: jos sunt mereu 12 grade Celsius, indiferent de anotimp, asa ca nu uitati sa va luati un pulover destul de gros.
Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
sursa foto:sxc.hu
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili