Iata cativa pasi pe care parintii ii pot urma pentru sanatatea copiilor lor.

5. Calculator si televizor

Parintii trebuie sa fie foarte atenti in ce priveste programul copilului de vizionare la televizor sau de folosire a calculatorului. Copiii nu trebuie lasati “cu orele” in fata desenelor animate sau in compania jocurilor pe calculator.

Acestea pot duce la perturbari ale dezvoltarii limbajului si psihicului la copii. Copiii trebuie incurajati sa descopere “lumea” in mod real, alaturi de parinti si de alti copii.

6. Fumatul pasiv

Copiii trebuie sa fie protejati de efectul nociv al fumului de tigara. Sistemul lor respirator este mult mai sensibil, fata de adulti, astfel incat pot dezvolta cu usurinta tulburari respiratorii, inclusive astm bronsic.

Fumul de tigara scade eficienta apararii antimicrobiene a sistemului imunitar.

7. Spalatul pe maini

Copiii sunt adesea nepasatori in ce priveste mancatul cu mainile murdare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Parintii trebuie sa aiba grija ca obiceiul spalarii pe maini inainte de a manca sau dupa mersul la toaleta, sa fie bine inteles si realizat de copii. Astfel se evita foarte multe boli ca parazitozele si gastroenteritele.

sursa foto: shutterstock; sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri