5. Calculator si televizor
Parintii trebuie sa fie foarte atenti in ce priveste programul copilului de vizionare la televizor sau de folosire a calculatorului. Copiii nu trebuie lasati “cu orele” in fata desenelor animate sau in compania jocurilor pe calculator.
Acestea pot duce la perturbari ale dezvoltarii limbajului si psihicului la copii. Copiii trebuie incurajati sa descopere “lumea” in mod real, alaturi de parinti si de alti copii.
6. Fumatul pasiv
Copiii trebuie sa fie protejati de efectul nociv al fumului de tigara. Sistemul lor respirator este mult mai sensibil, fata de adulti, astfel incat pot dezvolta cu usurinta tulburari respiratorii, inclusive astm bronsic.
Fumul de tigara scade eficienta apararii antimicrobiene a sistemului imunitar.
7. Spalatul pe maini
Copiii sunt adesea nepasatori in ce priveste mancatul cu mainile murdare.
Parintii trebuie sa aiba grija ca obiceiul spalarii pe maini inainte de a manca sau dupa mersul la toaleta, sa fie bine inteles si realizat de copii. Astfel se evita foarte multe boli ca parazitozele si gastroenteritele.
sursa foto: shutterstock; sxc.hu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.