15 Martie 2013 publicat în Mami 55 share-uri

Oana este Expert Garbo si psihoterapeut cu o mare experienta in domeniul in care activeaza. Astazi ne va vorbi despre principalele responsabilitati ale parintilor.
Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

5 lucruri de indeplinit ca sa fii un parinte responsabil

Chiar daca ai planificat sau nu acest lucru, din momentul in care ai adus pe lume un copil, ti-ai luat un nou rol de indeplinit in viata. Avem mai multe roluri pe care le indeplinim, unele ne sunt date si ni le insusim – fiu/fiica, frate/sora, altele le adoptam de buna voie – prieten, contabil, sot/sotie, parinte. Atunci cand adoptam diverse roluri in viata inseamna ca avem diverse valori care stau in spatele deciziei si care ne motiveaza (sau nu, daca valorile nu coincid scopului) in indeplinirea acestora. Mai inseamna deasemenea, ca trebuie sa invatam codul pentru fiecare dintre aceste noi roluri si sa ne asumam decizia prin a deveni responsabili.

Rolul de parinte nu face exceptie! El necesita din partea ta efort de invatare, de adaptare, de planificare si de actiune. Hai sa vedem impreuna care sunt criteriile care te ajuta sa-ti asumi cu responsabilitate acest rol si la care daca lucrezi, te vor ajuta sa te simti implinit ca parinte.

1. Grija fata de tine si cuplu!

Un prim lucru si foarte important este sa devii mai responsabil cu propria persoana, fiind constient de faptul ca fiinta aceea micuta, copilul tau, depinde in totalitate de tine. Daca tu nu esti in regula, el nu va fi in regula. Inseamna sa te dezvolti in continuare, sa iti ingrijesti sanatatea si relatiile. A fi parinte nu inseamna o viata dominata de copilul tau si daca iti indeplinesti nevoile tale de adult si de cuplu, atunci cresc sansele sa fi mai rabdator, mai consecvent si disponibil emotional pentru copilul tau. Ca sa nu mai vorbim ca esti un model pentru el si ca el descifreaza lumea prin intermediul tau si a partenerului tau.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri