18 Martie 2013 publicat în Mami 60 share-uri

Din grija pentru cel mic si din dorinta de a-i oferi tot ceea ce este mai bun si potrivit pentru el, parintii intampina reale dificultati atunci cand trebuie sa aleaga o bona. Diana, Expert Garbo, va ofera sfaturi pretioase din experienta sa de mamica si va ajuta sa va ghidati mai usor alegerile.

Poti lua in calcul varianta recrutarii unei bone filipineze, tot prin intermediul unei agentii specializate, insa trebuie sa stii ca agentiile de recrutare anunta un salariu de 250-300 Euro, dar adevarul este altul si procesul indelungat. Formalitatile cu ambasada, cartea de munca, transportul si comisionul agentiei depasesc cu mult 6000 de euro.

Calea cea mai sigura, dar si cea mai de durata, este recrutarea unei persoane cu recomandare, care din diverse motive ramane libera de contract. Avand referinte, ii poti afla mult mai repede si usor calitatile, dar si defectele, are deja experienta in comunicarea, cresterea, hranirea, precum si cunoasterea programului unui copil, in functie de varsta etc. O persoana cu experienta stie ce asteptari sa aiba atat de la copil, dar si de la familia acestuia, care sunt satisfactiile acestei colaborari, dar si provoarile. Cred ca toti parintii iti doresc o persoana cu un minim de experienta, echilibrata, tonica, vesela si cu foarte multa rabdare… dar ramai la mana norocului pentru ca nu stii peste cine dai.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Ce te faci daca ai gemeni?

Angajezi 2 bone sau cauti pana gasesti pe cineva care sa faca fata situatiei si sa fie dornica sa preia stafeta? Tine numai de tine si de posibilitatea financiara, insa trebuie sa te gandesti din timp pentru ca atunci cand apar 2 bebelusi in urma unei sarcini gemelare, atunci bona este necesara chiar din primele zile de viata ale micutilor.

Venitul pe care si-l doresc bonele variaza intre 1000 – 1600 Ron/ luna pentru ingrijirea unui copil si 1500-2100 Ron/ luna pentru ingrijirea gemenilor. La aceste sume se achita comisionul agentiei, care variaza in functie de pachetele agentiei intre 600 si 1200 Ron.

"Trebuie sa fii impacat cu alegerea facuta, pentru ca te alegi cu un membru nou in familie pe care trebuie sa-l asimilezi"

Procesul de recrutare pentru o bona este unul de durata, anevoios si plin de provocari, de aceea este recomandabil sa te apuci din vreme. Este foarte dificil sa gasesti pe cineva care sa se plieze de profilul tau sau sa te inclocuiasca ca mama, dar este foarte important sa stii pe mainile cui iti lasi copilul si atunci nu poti sa faci foarte multe compromisuri cand este vorba de siguranta si santatea copilului in primul rand, si educatia, in al doilea rand. Si mai este un aspect: trebuie sa fii impacat cu alegerea facuta pentru ca nu numai iti lasi copilul si casa pe mainile ei, dar te alegi cu un membru nou in familie pe care trebuie sa-l asimilezi.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Diana Gamulescu – Managing Partner www.Micolino.ro

Despre Diana puteti afla mai multe in articolul:

Femeile care schimba lumea - Cum se transforma o mamica de gemeni in business-woman? Interviu cu Diana Gamulescu

Foto@Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri