10 Mai 2013 publicat în Mami 8 share-uri

Nasterea unui copil este intotdeauna un prilej de bucurie. Cercetarile arata ca 85% din proaspetele mamici trec printr-o usoara depresie in prima saptamana dupa nastere.

Cauza depresiei postnatale

Cauzele aparitiei depresiei postnatale nu sunt pe deplin elucidate, existand mai multe opinii printre specialisti.

Teoriile includ:

1 Teoria biologica: depresia postpartum este favorizata de modificarile hormonale (progesteronii, estrogenii, prolactina, hormonii tiroidieni) si biologice care au loc vreme de 9 luni in organismul mamei.

2 Teoria psihologica: depresia postpartum este favorizata de anumite intamplari traumatizante din trecut sau din prezent:

  • Tulburari psihoafective, psihoze
  • Lipsa suportului familial
  • Lipsa increderii in fortele proprii
  • Conditii socioeconomice precare
  • Evenimente traumatice
  • Violenta in familii
  • Stres-ul si evenimentele stresante

Tratamentul depresiei postnatale

Depresia postnatala trebuie mai intai diagnosticata pentru a putea fi tratata. Metodele de tratament includ psihoterapie, suport emotional din partea familiei si consiliere specializata din partea medicilor. In cazurile severe se poate recurge la terapie medicamentoasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Psihoterapeutul, medicul, duhovnicul sau orice persoana de incredere trebuie sa ajute proaspata mamica sa inteleaga motivele “ascunse” ale depresiei si cum sa-si gestioneze actiunile si sentimentele.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri