9 August 2013 publicat în Mami 1 share-uri

Patutul nu reprezinta o simpla piesa de mobilier, ci este un element indispensabil pe care trebuie sa il alegem cu mare atentie, deoarece bebelusul isi petrece cea mai mare parte din timp in patut. Pentru a stii cum sa alegeti patutul potrivit pentru micutul vostru, specialistul Kidz va vine in ajutor cu cateva sfaturi practice despre criteriile de care trebuie sa tineti cont atunci cand hotarati sa achizitionati patutul.

• Fiti foarte atenti atunci cand cumparati patutul ca acesta sa nu prezinte zgarieturi, colturi taioase, sa nu aiba vopseaua sarita sau alte crapaturi.

• Acordati o atentie deosebita saltelei, aveti grija ca aceasta sa nu fie mai mare sau mai mica decat dimensiunile patului, pentru ca pot aparea accidente. Totodata, salteaua trebuie sa fie ferma pentru a evita eventualele afectiuni ale coloanei bebelusului sau deformarea structurii osoase.

• Verificati ca salteaua sa fie ajustabila, pentru a o putea regla cand bebelusul incepe sa creasca si pentru a fi coborata unul sau mai multe nivele. Astfel nu vei sta cu grija ca micutul tau ar putea sa cada de pe marginea patutului.

• Cumpara un patut care sa fie prevazut cu roti, deoarece acestea sunt foarte utile in momentul in care vrei sa faci curat, sa schimbi asternuturile sau pur si simplu sa te muti dintr-o camera intr-alta. Atentie insa! Acest tip de patut trebuie sa aiba si un dispozitiv de blocare a rotilor, pentru a nu se deplasa la fiecare miscare a celui mic.

• Nu cumparati un patut second hand! Chiar daca in acest fel economisti niste bani, ganditi-va, inainte de toate, la sanatatea si siguranta celui mic. Un patut la mana a doua poate fi deteriorat, nu mai prezinta stabilitate, poate avea vopseaua sarita sau poate contine urme de vopsea cu plumb care este foarte toxica daca cel mic ajunge sa o ingereze.

• In cazul in care cumparati un patut prevazut cu jucarii sau cu un carusel ce atarna deasupra lui, aveti grija sa fie pozitionate in asa fel incat cel mic sa nu poata ajunge la ele atunci cand se straduieste sa se ridice in maini.

Foto@Shutterstock.com

Descopera si:

Sistem 3 bare detasabile patuturi

Patut pliabil

Sac de dormit Dreamer

Saltea din burete

Citeste si:

Practic: Cum alegi tetina bebelusului tau?

Practic: Cum alegi scaunul de masina pentru bebelusi?

Practic: Cum inveti copilul la olita?

10 obiecte deosebite de mobilier pentru camera copilului tau

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri