16 August 2013 publicat în Mami 2 share-uri

Intoxicatiile sunt afectiuni intalnite frecvent la copii, acestea fiind cauzate de alimente sau apa contaminate cu bacterii, medicamente, substante toxice. Specialistul Kidz vine in ajutorul vostru cu cateva sfaturi utile despre cum puteti trata diversele tipuri de intoxicatii.

Daca cel mic face intoxicatie alimentara, simptomele se vor vedea in 48 de ore dupa ce a mancat alimentele contaminate cu bacterii si, in cazul in care se dovedeste ca afectiunea este mai grava, specialistul Kidz recomanda parintilor sa mearga imediat la doctor cu prichindelul.

Cel mai probabil, doctorul va va recomanda ca micutul sa fie tinut acasa in cazul in care vomita si are diaree, pentru a se odihni si pentru a-si reface fluidele si electrolitii pierduti.

Cum se trateaza intoxicatia alimentara la copii?

In primul rand, copilul trebuie sa se hidrateze foarte bine, deoarece corpul pierde apa din organism prin varsaturi si diaree. Cel mic trebuie sa aiba un regim alimentar adecvat, sa consume alimente usor digerabile precum supele si sa manance putin si des.

Pentru a opri starile de greata, diareea si voma, ar fi bine ca micutul sa bea ceai de menta si zeama de orez fiert sau sa ia pastilele prescrise de medic. In cazul in care copilul sufera de o intoxicatie alimentara mai grava, medicul ii va prescrie si antibiotice sau alte medicamente speciale care sa distruga bacteriile din organism.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior

De asemenea, cel mic poate consuma ceai de ghimbir si suc de portocale pentru a-si detoxifia organismul si a elimina toxinele din corp si, pe masura ce isi revine dupa aceasta afectiune, poate incepe sa manance si alimente solide, dar fara condimente.

Citeste si despre:

Intoxicatia cu oua la copii

S.O.S - Intoxicatia cu oua

Foto fetita cu febra@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri