16 August 2013 publicat în Mami 2 share-uri

Intoxicatiile sunt afectiuni intalnite frecvent la copii, acestea fiind cauzate de alimente sau apa contaminate cu bacterii, medicamente, substante toxice. Specialistul Kidz vine in ajutorul vostru cu cateva sfaturi utile despre cum puteti trata diversele tipuri de intoxicatii.

Intoxicatiile medicamentoase

Intoxicatiile medicamentoase sunt, adesea, accidentale, deoarece fie mama administreaza, din greseala, celui mic o doza mai mare de medicamente decat ar trebui sau alte medicamente, fie cel mic, curios din fire, baga in gura tot ce gaseste la indemana, cel mai adesea medicamentele gasite pe noptiera parintilor sau produsele cosmetice.

In cele mai multe cazuri, intoxicatia nu se descopera prin simptomele de boala, ci prin disparitia produsului care a provocat intoxicatia.

Ce este de facut in cazul intoxicatiilor medicamentoase la copii?

Copilul trebuie sa bea foarte multa apa, simpla sau indulcita, cu conditia sa nu aiba starea de constienta pierduta si sa nu fi baut un acid – otet sau baza – soda caustica. Dupa ce consuma multa apa, copilul trebuie asezat pe coapsele unei persoane adulte, asezata pe un scaun, de-a curmezisul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cel mic este fixat cu fata in jos, cu capul mai jos decat restul corpului, avand abdomenul comprimat. Adultul trebuie sa ii provoace copilului varsatura, introducandu-i in faringe un deget infasurat intr-o batista curata sau coada unei linguri.

Restul de substanta toxica (medicamente) din care a inghitit cel mic, ambalajele si varsatura trebuie duse, impreuna cu copilul, la cea mai apropiata institutie sanitara, unde celui mic trebuie sa i se faca o spalatura gastrica si sa i se administreze medicamente.

Foto medicamente@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri