Intoxicatiile medicamentoase
Intoxicatiile medicamentoase sunt, adesea, accidentale, deoarece fie mama administreaza, din greseala, celui mic o doza mai mare de medicamente decat ar trebui sau alte medicamente, fie cel mic, curios din fire, baga in gura tot ce gaseste la indemana, cel mai adesea medicamentele gasite pe noptiera parintilor sau produsele cosmetice.
In cele mai multe cazuri, intoxicatia nu se descopera prin simptomele de boala, ci prin disparitia produsului care a provocat intoxicatia.
Ce este de facut in cazul intoxicatiilor medicamentoase la copii?
Copilul trebuie sa bea foarte multa apa, simpla sau indulcita, cu conditia sa nu aiba starea de constienta pierduta si sa nu fi baut un acid – otet sau baza – soda caustica. Dupa ce consuma multa apa, copilul trebuie asezat pe coapsele unei persoane adulte, asezata pe un scaun, de-a curmezisul.
Cel mic este fixat cu fata in jos, cu capul mai jos decat restul corpului, avand abdomenul comprimat. Adultul trebuie sa ii provoace copilului varsatura, introducandu-i in faringe un deget infasurat intr-o batista curata sau coada unei linguri.
Restul de substanta toxica (medicamente) din care a inghitit cel mic, ambalajele si varsatura trebuie duse, impreuna cu copilul, la cea mai apropiata institutie sanitara, unde celui mic trebuie sa i se faca o spalatura gastrica si sa i se administreze medicamente.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară