Cateva studii anterioare au indicat faptul ca femeile care au avut mai multe sarcini prezinta un risc mai scazut pentru a dezvolta cancer cerebral. Aceste studii au indicat posibilitatea ca celulele fetale sa contribuie la imunoprotectie impotriva celulelor tumorale, dupa cum s-a sugerat ca ar fi prezente in alte tipuri de cancere (san, organele de reproducere sau de colon).
Aceste studii arata cu siguranta progresele facute in domeniul medicinei regenerative si pasii de netagaduit prin care parintii le pot oferi copiilor lor dreptul la o a doua sansa, dar si modul prin care mamele pot beneficia de schimbul de material genetic care le ofera imunitate impotriva diverselor afectiuni.
Cordonul ombilical este o sursa ce abunda in celule stem
Numarul celulelor din tesutul cordonului ombilical poate fi marit considerabil, acestea fiind foarte stabile, afirma Dr. Bridget M. Deasy de la Departamentul de Chirurgie Ortopedica din cadrul Universitatii Pittsburgh School.
„Experimentele noastre indica faptul ca cel putin 21 de milioane de celule stem si cel mult 500 de milioane pot fi depozitate dintr-un singur cordon ombilical dupa nasterea unui copil. Astfel, tesutul cordonului ombilical poate deveni o sursa accesibila si abundenta de celule stem care pot rezolva o multime de restrictii, precum cantitatea limitata, varsta sau sexul donatorului.” afirma Dr. Deasy.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară