28 August 2013 publicat în Mami 36 share-uri

Celulele stem sunt acele celule care stau la baza formarii tuturor tesuturilor si organelor. Ele au o importanta deosebita deoarece au capacitatea de a vindeca tesuturile si organele dupa diverse boli sau traumatisme. Celule stem inseamna viata, inseamna posibilitatea palpabila de a trata boli considerate in trecut incurabile. Descopera 4 nouati medicale din domeniul medicinei regenerative!

Cateva studii anterioare au indicat faptul ca femeile care au avut mai multe sarcini prezinta un risc mai scazut pentru a dezvolta cancer cerebral. Aceste studii au indicat posibilitatea ca celulele fetale sa contribuie la imunoprotectie impotriva celulelor tumorale, dupa cum s-a sugerat ca ar fi prezente in alte tipuri de cancere (san, organele de reproducere sau de colon).

Aceste studii arata cu siguranta progresele facute in domeniul medicinei regenerative si pasii de netagaduit prin care parintii le pot oferi copiilor lor dreptul la o a doua sansa, dar si modul prin care mamele pot beneficia de schimbul de material genetic care le ofera imunitate impotriva diverselor afectiuni.

Cordonul ombilical este o sursa ce abunda in celule stem

Numarul celulelor din tesutul cordonului ombilical poate fi marit considerabil, acestea fiind foarte stabile, afirma Dr. Bridget M. Deasy de la Departamentul de Chirurgie Ortopedica din cadrul Universitatii Pittsburgh School.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

„Experimentele noastre indica faptul ca cel putin 21 de milioane de celule stem si cel mult 500 de milioane pot fi depozitate dintr-un singur cordon ombilical dupa nasterea unui copil. Astfel, tesutul cordonului ombilical poate deveni o sursa accesibila si abundenta de celule stem care pot rezolva o multime de restrictii, precum cantitatea limitata, varsta sau sexul donatorului.” afirma Dr. Deasy.

Foto@Dreamstime.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri