28 August 2013 publicat în Mami 36 share-uri

Celulele stem sunt acele celule care stau la baza formarii tuturor tesuturilor si organelor. Ele au o importanta deosebita deoarece au capacitatea de a vindeca tesuturile si organele dupa diverse boli sau traumatisme. Celule stem inseamna viata, inseamna posibilitatea palpabila de a trata boli considerate in trecut incurabile. Descopera 4 nouati medicale din domeniul medicinei regenerative!

A fost aprobat patentul pentru primul os artificial creat cu celule stem din cordon ombilical

O echipa de cercetatori a primit aprobarea pentru dezvoltarea primului patent al unui nou biomaterial ce faciliteaza generarea de tesut osos din celulele stem ale cordonului ombilical. Aceasta metoda nu a fost inca aplicata in vivo sau pe pacienti, ea are insa un mare potential de utilizare in reconstructia oaselor sau a structurilor osteocartilaginoase sau in inlocuirea cartilagiilor din membre.

A fost creat un ficat uman din celule stem

Echipa de cercetare din cadrul Departamentului de Medicina Regenerativa de la Universitatea Yokohama a creat pentru prima data un „mugur” hepatic, cu latimea de circa 4 milimetri, prin combinarea aceluiasi tip de celule umane care dau nastere ficatului in etapa de dezvoltare embrionara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Dupa 4-6 zile de crestere in capsula Petri, mugurii hepatici au fost transplantati in soareci, unde s-au format rapid noi vase de sange, asemenea retelei de artere si vene specifice ficatului adult. Ficatul creat din celule stem a continuat sa creasca timp de doua luni in gazdele in care au fost transplantati.

Desi mai e nevoie de cercetari amanuntite inainte ca aceste tehnici sa fie aplicate pacientilor, descoperirea cercetatorilor japonezi este un pas esential in crearea de organe in vitro, care vor putea fi folosite ulterior pentru transplant.

Reusitele totale ale experimentelor in curs de desfasurare vor deveni solutia principala pentru tratarea unor boli dintr-o paleta larga de afectiuni, considerate in trecut boli incurabile: Parkinsonul, diabetul, cancerul de mai multe tipuri, scleroza multipla, afectiuni cardiace diverse.

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Pentru a fi la curent in permanenta cu progresele din domeniul medicinii regenerative, poti accesa: www.cordcenter.ro

Foto@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri