28 August 2013 publicat în Mami 36 share-uri

Celulele stem sunt acele celule care stau la baza formarii tuturor tesuturilor si organelor. Ele au o importanta deosebita deoarece au capacitatea de a vindeca tesuturile si organele dupa diverse boli sau traumatisme. Celule stem inseamna viata, inseamna posibilitatea palpabila de a trata boli considerate in trecut incurabile. Descopera 4 nouati medicale din domeniul medicinei regenerative!

Comunicat de presa

Sangele din cordonul ombilical a devenit in ultimii ani o sursa valoroasa de celule stem hematopoietice. Celulele stem sunt acele celule care stau la baza formarii tuturor tesuturilor si organelor. Ele au o importanta deosebita, deoarece au capacitatea de a vindeca tesuturile si organele dupa diverse boli sau traumatisme. Celule stem inseamna viata, inseamna posibilitatea palpabila de a trata boli considerate in trecut incurabile.

Studiile din ultimii ani au oferit argumente pentru noi utilizari clinice in domeniul in continua dezvoltare al medicinei regenerative bazata pe celulele stem. Astfel, celulele stem reprezinta din ce in ce mai mult un material de importanta majora pentru medicina regenerativa.

Stiati ca?

Inca din perioada intrauterina, bebelusii isi pot ajuta mamele cu propriile lor celule stem?

Studiile efectuate in ultimii ani au aratat ca in timpul sarcinii apare un schimb de material genetic si celule intre fat si mama. Numarul celulelor fetale cresc pe perioada sarcinii si culmineaza in momentul nasterii.

Un studiu efectuat la “Fred Hutchinson Cancer Research Center” din Seattle a identificat pentru prima data prezenta celulelor fetale in creierul uman de sex feminin, "distribuite in mai multe regiuni ale creierului, care raman acolo pe intreaga durata a vietii (cea mai batrana femeie, in al carei creier a fost identificat ADN-ul masculin a avut varsta de 94 de ani)".

Foto@Shutterstock.com
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri