In zilele noastre, pe piata exista o gama foarte variata de jucarii si parintii se lovesc de dificultati de fiecare data cand vor sa le achizitioneze micutilor o jucarie. Jucariile nu reprezinta simple obiecte de distractie, ci au si rolul de a contribui la dezvoltarea copilului din punct de vedere fizic, mental, emotional si social.
Pentru a va ajuta sa alegeti jucaria potrivita pentru prichindelul dumneavoastra, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o serie de sfaturi utile despre criteriile de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa achizitionati o jucarie si, de asemenea, despre tipurile de jucarii care se potrivesc pentru fiecare categorie de varsta.
Salteluta pliabila – sigura si confortabila pentru bebelusul tau

6 Criterii esentiale pentru alegerea unei jucarii
• Varsta copilului
Varsta copilului este cel mai important criteriu de care trebuie sa tina seama parintii atunci cand achizitioneaza o jucarie, din doua motive: siguranta si dezvoltarea mentala. In ceea ce priveste siguranta, parintii trebuie sa aiba grija sa nu cumpere jucarii care sa aiba piese usor detasabile, mai ales pentru copiii cu varsta sub 3 ani, deoarece exista riscul inghitirii sau accidentarii cu acestea.
Referitor la cel de-al doilea aspect – gradul de dezvoltarea a copilului, jucaria trebuie sa ii starneasca micutului interesul si sa ii prezinte diverse provocari pe care el sa le poata rezolva. Aveti grija ca jucaria pe care o achizitionati sa nu fie destinata unei grupe de varsta superioara, pentru ca atunci cel mic se va simti frustrat ca nu stie sa o foloseasca.
Cele 11 Adevăruri în Iubire ale zodiei Capricorn

• Siguranta jucariei
Siguranta jucariei este un alt aspect important de care trebuie sa se tina seama. Specialistul Kidz va recomanda sa acordati o atentie deosebita pieselor din care este facuta jucaria, pentru ca acestea sa nu fie usor detasabile sau prea taioase si rigide si sa accidenteze copilul.
Va recomandam si:
Jucarie "Apasa si merge"
Lego - Antrenamentul de fotbal
Spatiu de joaca 8 in 1
Bicicleta 3 - 6 ani
Foto@Depositphotos.com
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili