De asemenea, nu cumparati niciodata o jucarie daca aceasta nu este inscriptionata cu CE, adica un angajament al producatorului care atesta ca jucaria respecta totalitatea regulilor de siguranta din Uniunea Europeana, care sunt printre cele mai stricte din lume.
• Functionalitatea jucariei
Functionalitatea jucariei reprezinta un alt criteriu de care trebuie sa tineti cont. Stim cu totii ca e foarte greu sa ne hotaram ce jucarie sa ii luam celui mic atunci cand ne gasim in fata unor rafturi cu jucarii care mai de care mai atragatoare, insa, inainte de a o achizitiona, trebuie sa ne gandim daca acea jucarie ii va fi de vreun folos copilului nostru si cat timp o va folosi.
• Mirosul chimic – de evitat
Daca jucaria are un miros prea puternic, atunci aceasta ar trebui evitata sau spalata de foarte multe ori inainte de a o da pe mana celui mic, deoarece ar putea contine substante nocive care dauneaza sanatatii copilului.
• Curatarea jucariei
Curatarea este un aspect care nu trebuie neglijat. O jucarie curata fereste copilul de boli si bacterii, asa ca fiti atenti la materialele din care sunt confectionate jucariile pe care doriti sa le cumparati, sa fie usor de curatat.
• Pretul jucariei
Preturile jucariilor sunt destul de ridicate, mai ales daca alegem sa cumparam de la un magazin de renume, insa si calitatea este pe masura. Asa ca, decat a-i achizitiona copilului o multime de jucarii ieftine si foarte asemanatoare intre ele, mai bine ii cumparati mai putine jucarii, dar de o calitate superioara si care il ajuta sa isi dezvolte capacitatile intelectuale.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.