27 Septembrie 2013 publicat în Mami 6 share-uri

Desi pare greu de crezut, scoala poate fi o experienta extraordinara, atat pentru copil, cat si pentru tine, ca parinte.

Dedica un perete al casei desenelor, obiectelor, temelor deosebite create de copilul tau. Le poti dispune chiar pe ani sau in functie de tematica. De fiecare data cand vei trece prin acea zona vei simti o bucurie.

5. Ritual placut pentru pregatirea pentru scoala. Incearca sa faci din pregatirea si chiar din mersul la scoala un ritual plin de momente placute.

Poti inlocui povestea de seara (in cazul in care copilul tau este in primele clase) cu povestea de dimineata si astfel trezitul de dimineata poate fi mai asteptat.

6. Laboratorul de emotii. Multi copii asociaza scoala cu o emotie: bucurie, nerabdare, dar in unele cazuri cu frica sau grija. Incurajeaza-l pe copilul tau sa ti le marturiseasca si, chiar mai mult, provoaca-l la un joc. “Astazi” de ce emotie ar fi definit? Dar culoare?

7. O imagine este cat o mie de cuvinte. Dar un album? Dedica un album de fotografii fiecarui an scolar, va fi, cu siguranta, o sursa minunata de amintiri pentru intreaga familie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

***

Anca Ghinea este Creative Manager Intuitext, divizia educationala a Grupului Softwin. Are peste 16 ani de experienta in exprimarea creativitatii si identificarea, gestionarea si sustinerea inovatiei si metodelor inovative.

Autor: Anca Ghinea

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri