Aparitia dintisorilor la copii reprezinta una dintre cele mai dezbatute probleme in zilele noastre si, uneori, le poate da dureri de cap atat copiilor, cat si mamicilor. Dintisorii de lapte incep sa apara in jurul varstei de 6 luni, dar acest moment nu este batut in cuie si variaza de la copil la copil. Asa ca nu este cazul sa va ingrijorati daca micutului vostru ii apare primul dintisor la 3 luni sau la un an.
Dentita temporara este formata din 20 de dinti si creste integral pana in jurul varstei de 2 ani, incepand sa se schimbe cu dentita definitiva – 32 de dinti, in jurul varstei de 6-7 ani. Primii dinti care ii apar copilului sunt cei doi dinti centrali de jos, apoi cei doi dinti centrali de pe maxilarul de sus, acestia fiind urmati de cate 2 incisivi de-o parte si de alta a primilor 2 dinti de sus si de jos.
Simptomele aparitiei dintilor
Atunci cand incep sa ii creasca dintisorii, parintii pot observa cateva schimbari in comportamentul celui mic, insa nu este cazul sa isi faca griji.
In cazul in care copilul are febra mai mare de 38 de grade C, diaree, stari de voma sau stare de moleseala acuta, atunci este cazul sa consultati un doctor, deoarece este foarte mare posibilitatea ca aceste simptome sa nu aiba legatura cu eruptia dentara. Iata, mai jos, cateva dintre simptomele aparitiei dintisorilor.
10 Simptome care anunta aparitia dintilor de lapte
• Saliva abundenta, care poate genera si tuse
• Febra moderata (37,5 – 38)
• Starea de iritabilitate si agitatie a copilului
• Tendinta de a musca obiecte, jucarii sau propriile manute
• Gingii umflate si rosii
Cititi si:
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară