Laptele praf reprezinta o alternativa de hranire a bebelusului atunci cand mama nu il poate alapta. Dar cum stim sa alegem corect formula potrivita de lapte praf pentru micutul nostru? Specialistul Kidz ne vine in ajutor cu sfaturi si informatii utile, pentru ca alaptarea artificiala a copilului nostru sa fie una de succes.

3 Forme sub care se gaseste laptele pentru copii pe piata

• Lapte deja preparat, lichid, steril, special conceput pentru copiii nascuti prematur, cu o imunitate scazuta sau de greutate mica. Dupa deschiderea recipientului, acesta poate fi pastrat la frigider maximum 24 de ore.

• Lapte concentrat

Lapte praf, acesta fiind solutia ideala pentru bebelusi, fiind si cea mai ieftina, si ecologica. Laptele praf contine toti nutrientii necesari bebelusului si imita cel mai bine continutul nutritiv al laptelui de mama.

Spre deosebire de celelalte formule de lapte care trebuie aruncate imediat dupa deschidere, laptele praf rezista mai mult timp in biberon, daca bebelusul nu mananca tot la o masa.

Cum se prepara laptele praf?

Laptele praf se prepara rapid, in 2 pasi simpli. Fiecare cutie contine o masura speciala de lapte care ajuta parintii sa puna doza potrivita fiecarei mese in biberon. Peste aceasta se adauga apa, masurata prin urmarirea gradatiilor inscriptionate pe biberon. Apa folosita trebuie sa fie plata, fiarta si racita si nu trebuie folosita apa de la robinet, pentru a nu pune in pericol sanatatea copilului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Biberoanele trebuie sa fie sterilizate inainte de utilizare, iar laptele trebuie sa fie servit copilului caldut, si in niciun caz fierbinte. Verificati temperatura laptelui turnand cateva picaturi pe incheietura mainii voastre, acolo unde pielea este mai sensibila.

V-ar mai putea interesa si:

Tetina din latex cu orificiu larg

Tetina din silicon pentru lapte

Palnie pentru lapte praf

Set perie pentru biberon+tetina

Biberon+tetina din silicon

Sterilizator electric

Foto milk powder and baby bottle@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri