25 Octombrie 2013 publicat în Mami 22 share-uri

Febra constituie una dintre problemele multor parinti atunci cand vine vorba de sanatatea copiilor lor. Ei se panicheaza daca micutul are febra si apeleaza la fel si fel de remedii. Specialistul Kidz vine in ajutorul mamicilor speriate cu o serie de sfaturi utile, pentru a le ajuta sa combata febra copilului.

Febra copiilor mici le da mari batai de cap parintilor, care se ingrijoreaza si se sperie ingrozitor, gandindu-se ca micutii lor au capatat cine stie ce boala. Ei bine, dragi parinti, nu este cazul sa va faceti griji! Specialistul Kidz va este alaturi si va explica tot ceea ce trebuie sa stiti despre febra la copiii mici si despre cum poate fi tratata.

Ce este febra?

Febra nu este o boala, asa cum cred multi parinti si nu este deloc daunatoare, cu mici exceptii. Febra este modul natural al organismului de a lupta impotriva unei boli si de a-l proteja de eventualele infectii si bacterii. In momentul in care organismul copilului simte apropierea unei infectii, sistemul imunitar elibereaza anumite substante chimice care cresc temperatura corpului si contribuie in acest fel la combaterea infectiei.

Temperatura normala a corpului unui copil este de 36.5 – 37 de grade si, in momentul in care aceste temperaturi sunt depasite, putem vorbi deja de febra. Pentru a vedea daca micutul are febra sau nu, fie poti sa il atingi si vei observa ca are corpul mai cald decat de obicei si transpira mai des, fie ii poti masura temperatura intrabucal sau intrarectal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Principiile de bază ale mașinii CNC

In cazul in care observati ca prichindelul are febra, nu trebuie sa va panicati, sa alergati la pediatru sau sa il tratati cu medicamente. Daca cel mic are o stare generala buna, se joaca, zambeste, mananca si este alert, atunci el nu necesita tratament pentru febra. In schimb, daca febra dureaza mai mult de 3-4 zile si are valori mari, care ating 39-40 de grade si copilul este apatic, slabit, doarme mult si nu are pofta de mancare, atunci este timpul sa consultati medicul, deoarece poate fi vorba de o infectie.

Cititi si:

S.O.S - Copilul meu are febra

Foto copil cu febra@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri