• Jocurile video imbunatatesc abilitatile copiilor si cresc viteza de reactie, desi acest lucru ar putea parea surprinzator, dat fiind faptul ca peste tot auzim ca nu trebuie sa le permitem copiilor sa isi petreaca timpul in fata calculatorului. Daca ii veti stabili un program de stat la calculator de maximum 2 ore pe zi si daca veti alege jocuri educative, jocuri de strategie si jocuri care ii stimuleaza memoria, va veti creste si sansele de a avea un copil inteligent si cu o gandire antrenata.
• Incurajeaza-i pasiunile si hobby-urile, vezi care sunt acestea si fa tot posibilul sa i le dezvolti. Fie ca isi doreste sa mearga la dansuri, sa faca un anumit sport, sa cante sau sa picteze, tu trebuie sa il sustii, deoarece orice activitate in plus constituie o “hrana” pentru creier si intelect.
• Educatia muzicala creste coeficientul de inteligenta, asa ca sfatuiti-l pe cel mic sa fie prezent la toare orele de muzica, sa asculte muzica buna si, in cazul in care are talent, sa si-l conserve la cursuri de canto.
V-ar mai putea interesa si:
Puzzle Alba ca Zapada
Lego creator masina
Primul meu laborator 3 D
• Desenul si coloratul sunt activitati care imbunatatesc intelectul, stimuleaza imaginatia si creativitatea si, in acelasi timp, ii fac placere celui mic.
• Jocurile de logica precum lego, puzzle, Sudoku, sah etc. si cele educative imbunatatesc aptitudinile copilului si contribuie, de asemenea, la dezvoltarea creierului si a gandirii analitice.
Foto copii cantand@Shutterstock.com
Afla mai multe despre:
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.