• Consumati multe lichide care sa va stimuleze lactatia
• Hraniti copilul din ambii sani la fiecare alaptare
• Stati intr-o pozitie relaxanta si confortabila, pentru a transforma alaptatul intr-un moment placut, atat pentru voi, cat si pentru bebe
• Utilizati accesorii care sa va ajute in alaptat: perne pentru alaptat, sutiene speciale, scaune pentru picioare, truse pentru alaptat etc.
• Invatati micutul sa prinda si sa tina bine sanul! Ghidati capul copilului cu o mana, iar cu cealalta introduceti-i mamelonul in gura si apasati pe san pentru a-i picura cativa stropi de lapte in gurita si a-l atrage spre san
• Ajutati copilul sa elimine aerul ingerat in timpul alaptarii, dupa fiecare masa, ridicandu-l in pozitie verticala si batandu-l usor pe spate.
Pozitii recomandate pentru alaptarea bebelusului
Pozitionarea corecta la san a celui mic este deosebit de importanta si trebuie sa se desfasoare in conditii optime, pentru ca alaptarea sa fie una de succes. Daca bebelusul nu sta intr-o pozitie confortabila si corespunzatoare, el nu va apuca corect sfarcurile mamei si atunci alaptarea va deveni chinuitoare atat pentru el, cat si pentru tine.
Prima alaptare ii poate ridica probleme mamicii si poate fi foarte emotionanta . Pentru a-l alapta corect pe prichindelul vostru, specialistul Kidz va ofera o serie de informatii utile despre cele mai populare pozitii de alaptat.
V-ar mai putea interesa si:
Tetina din silicon pentru lapte
Biberon Disney Mickey Mouse
Adaptor de baut din silicon pentru biberon
Pompa electrica pentru extras laptele matern
Kit de alaptare
Pompa manuala pentru san + set alaptare
Aparatori din latex pentru mameloane
Foto mama alaptand@Shutterstock.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?