8 Noiembrie 2013 publicat în Mami 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Alaptarea bebelusului este extrem de importanta atat pentru tine, pentru a te simti confortabil, cat si pentru el, pentru a se hrani corespunzator. Pentru a va alapta micutul fara probleme, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de sfaturi utile.

4 Pozitii cunoscute pentru alaptare

• Pozitia leaganului – este o pozitie clasica de alaptare si presupune ca mama sa stea intr-o pozitie confortabila, verticala, cu spatele drept, sprijinit de un spatar. Este recomandat sa aiba in brate cateva perne, pentru ca bebelusul sa ajunga la san, iar corpul lui trebuie sa fie in totalitate intors catre tine. Copilul trebuie tinut in curbura bratului tau, iar cu antebratul sustine-i spatele, astfel incat corpul lui sa fie pozitionat de-a lungul abdomenului tau.

• Pozitia culcat – este recomandata mai ales noaptea, cand va treziti special pentru a-l alapta pe bebelus. Mama sta pe o parte, cu capul pe perna si cu cotul sub cap si, de asemenea, poate pune o paturica sau o pernuta in spatele bebelusului pentru a-l sprijini si pentru a-l impiedica sa se rostogoleasca. Micutul va sta fata in fata cu mama, pentru a ajunge cu gurita in dreptul sfarcului ei si a fi hranit corespunzator.

• Pozitia laterala (sub brat) – este recomandata mamicilor care au nascut prin cezariana sau care alapteaza doi copii in acelasi timp. In aceasta pozitie, iti vei tine bebelusul la subrat, ca si cum ai tine o minge de fotbal american sau o poseta. Copilul va sta culcat pe bratul mamei, pe soldul ei, fiind alaptat din sanul din aceeasi parte, iar spatele lui va fi sustinut de antebratul tau. Si pentru aceasta pozitie se recomanda utilizarea unei perne de alaptat care sa sustina trupul celui mic.

• Pozitia verticala – este utilizata pentru bebelusii nascuti prematur sau cand mama are prea mult lapte si exista riscul sa inece copilul. Mama trebuie sa stea cu spatele sprijinit de o perna in zona lombara, culcata intr-un unghi de 35 – 40 de grade, iar cel mic, la alaptarea din sanul stang, este tinut pe coapsa piciorului stang, mana dreapta a mamei sprijinindu-i capsorul, gatul si corpul. Procedeul este valabil si pentru alaptarea din sanul drept.

Va recomandam sa cititi si:

Alaptarea bebelusului in public - Un subiect controversat

Alaptarea si avantajele ei

Alaptarea la san - Tot ce trebuie sa stie o mamica

Cele mai intalnite mituri despre alaptare

Berea fara alcool - izvor de sanatate pentru mamici

[email protected]

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri