6 Noiembrie 2013 publicat în Mami 22 share-uri

La nivel mondial, se nasc anual 15 milioane de copii prematuri. Mai mult de 1 milion dintre acestia mor. A da nastere unui copil este una dintre cele mai frumoase si importante experiente pe care poate sa o aiba o mama si se presupune a fi o experienta pozitiva. A avea un bebelus inainte de termen este o adevarata trauma pentru fiecare mama si fiecare familie care se confrunta cu o astfel de situatie.

Comunicat de presa

De cele mai multe ori, o nastere prematura inseamna niste sacrificii economice mari si o lupta continua cu sistemul medical. Cresterea constientizarii fenomenului de prematuritate este primul pas in lupta cu acest fenomen real ce se intampla la nivel mondial: rata de prematuritate ar putea fi redusa semnificativ, iar sistemul medical ar putea cunoaste o oarecare dezvoltare si imbunatatire a tratamentelor destinate bebelusilor nascuti prematur.

Date generale eveniment

Ziua Internationala a Prematuritatii este in 2013 la a V-a editie, in 2012 desfasurandu-se in 60 tari la nivel global, atingand 1.5 miliarde de oameni. In Romania, Ziua Internationala a Prematuritatii va fi celebrata anual, incepand cu 2013, de catre Asociatia Unu si Unu, alaturi de Micolino, membru asociat al Asociatiei prin programul “Socks for life”.

In Europa este organizata de EFCNI (European Foundation for the care of new born infants) in parteneriat cu Drager (lider international in domeniul tehnologiei medicale) si sustinuta de Organizatii de parinti, partenere EFCNI.

Ce isi propune Ziua Internatioana a Prematuritatii

In data de 14 Noiembrie 2013, incepand cu ora 11.00, Asociatia “Unu si Unu” si Micolino organizeaza un eveniment care vizeaza reunirea intr-un cadru mai putin formal (cafeneaua The Institute) a parintilor, viitorilor parinti, cadrelor medicale, ong-urilor, presa online, presa scrisa, tv, bloggeri, oameni de cultura, ocazie care va marca atat lansarea oficiala a asociatiei, dar si anuntarea programului “Socks for life”, proiect care isi propune sa aduca in lumina reflectoarelor prematuritatea, ca fenomen alarmant in continua crestere.

Franghia de sosetute (9 sosetute de copil nou nascut si 1 de copil prematur) va fi expusa in cat mai multe locuri publice, mall-uri, statii de autobuz/metrou, receptii de cladiri de birouri, spitale etc., dar si la geamurile familiilor care au copii nascuti prematur, in Bucuresti si in marile orase. Ulterior, franghia de sosetute va folosi pentru strangerea de fonduri pentru copiii afectati de prematuritate, din sarcini multiple, sprijiniti de Asociatia “Unu si Unu” si Micolino.

Campania “Socks for life” se bucura deja de implicarea personalitatilor artistice care vor interpreta intr-o maniera personala viziunea asupra prematuritatii, sprijin oferit prin bunavointa Asociatiei Makeapoint. Astfel, fiecare sosetuta de prematur va fi speciala, puternica, norocoasa, invingatoare, rara, precum copiii nascuti inainte de termen.

Cum poti ajuta?

Alatura-te evenimentului pentru a spori constientizarea in randul populatiei si pentru a aseza Romania pe harta tarilor care sustin lupta impotriva prematuritatii. Este o lupta nu numai a doctorilor, spitalelor si a parintilor, ci si a companiilor care sunt interesate de sanatatea si viitorul copiilor.

Foto femeie insarcinata@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri