Amigdalele reprezinta tesuturi limfoide asemanatoare unor ganglion limfatici, fiind situate de o parte si de alta a gatului si avand un rol deosebit de important in prevenirea infectiilor . Aceste mici organe recunosc microbii cu potential patogen si ii retin la nivelul lor, incercand sa ii distruga prin procese ce dau nastere inflamatiei.
Inflamarea amigdalelor conduce la aparitia amigdalitei, aceasta fiind o patologie frecvent intalnita la copii, din cauza faptului ca ei prezinta un grad ridicat de sensibilitate la schimbarile de temperatura si la diversi factori din mediul inconjurator.
Desi poate parea o boala grava, amigdalita nu pune intotdeauna probleme si depinde de virusii de care este provocata. Pentru a sti cum sa tratati amigdalita copiilor vostri, fara a va panica, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o serie de informatii si sfaturi utile.
Cauze care duc la aparitia amigdalitei
•Streptococul beta-hemolitic, care poate cauza, de asemenea, si angina streptococica
• Inhalarea fumului de tigara scade mult capacitatea imunitara a acestor tesuturi limfoide
• Consumul de alimente foarte reci – sucuri, inghetata etc
• Inspirarea aerului infectat sau intrarea in contact cu o persoana care are déjà amigdalita
• Aerul conditionat
• Frigul, vantul, umezeala, substantele toxice
Foto control medical@Shutterstock.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.