15 Noiembrie 2013 publicat în Mami 7 share-uri

Odata cu schimbarile bruste de temperatura, copiii sunt expusi la fel si fel de afectiuni, una dintre acestea fiind amigdalita. Pentru a sti cum sa preveniti si sa tratati amigdalita micutului vostru, specialistul Kidz va vine in sprijin cu sfaturi utile.

Amigdalele reprezinta tesuturi limfoide asemanatoare unor ganglion limfatici, fiind situate de o parte si de alta a gatului si avand un rol deosebit de important in prevenirea infectiilor . Aceste mici organe recunosc microbii cu potential patogen si ii retin la nivelul lor, incercand sa ii distruga prin procese ce dau nastere inflamatiei.

Inflamarea amigdalelor conduce la aparitia amigdalitei, aceasta fiind o patologie frecvent intalnita la copii, din cauza faptului ca ei prezinta un grad ridicat de sensibilitate la schimbarile de temperatura si la diversi factori din mediul inconjurator.

Desi poate parea o boala grava, amigdalita nu pune intotdeauna probleme si depinde de virusii de care este provocata. Pentru a sti cum sa tratati amigdalita copiilor vostri, fara a va panica, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o serie de informatii si sfaturi utile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Principiile de bază ale mașinii CNC

Cauze care duc la aparitia amigdalitei

Streptococul beta-hemolitic, care poate cauza, de asemenea, si angina streptococica

• Inhalarea fumului de tigara scade mult capacitatea imunitara a acestor tesuturi limfoide

• Consumul de alimente foarte reci – sucuri, inghetata etc

• Inspirarea aerului infectat sau intrarea in contact cu o persoana care are déjà amigdalita

• Aerul conditionat

• Frigul, vantul, umezeala, substantele toxice

Foto control medical@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri