30 Decembrie 2020 publicat în Mami 18 share-uri

Sarcina cu gemeni este o surpriza pentru parinti si familie, atunci cand afla vestea ca pe lume va veni nu un copil, ci doi. Care sunt provocarile pe care le intampina parintii de gemeni in primele zile si saptamani si cum le pot gestiona?

Primele saptamani cu gemenii – care sunt provocarile pentru parinti?

Vestea ca vor avea gemeni ii face pe cei mai multi dintre parinti sa treaca printr-o paleta de emotii, de la bucurie la ingrijorare, de la incantare la teama, de la euforie la anxietate.

Adaptarea la viata cu un nou-nascut este dificila si plina de provocari pentru proaspetii parinti. Insa atunci cand o pereche de gemeni vine pe lume, ingrijirea lor si tot ceea ce tine de ei pot fi coplesitoare pentru parinti.

Pentru mama, imediat dupa nastere, incepe perioada postpartum, numita si lauzie sau lehuzie. Aceasta este perioada in care proaspata mama este vulnerabila, corpul ei se reface dupa sarcina si nastere. Informatii pe larg despre provocarile postpartum pentru mame cititi in acest articol.

Pe langa provocarile ce tin de recuperarea fizica dupa sarcina si nastere, specifice tuturor mamelor, in cazul gemenilor dificultatile vin pe de o parte din faptul ca totul se face „la dublu”: hranirea bebelusilor; pregatirea laptelui, in cazul in care sunt hraniti mixt sau exclusiv cu lapte praf; schimbarea scutecelor; baita; spalarea hainelor si altele. Pe de alta parte, mama poate simti, in primele zile sau saptamani, ca nu are suficient timp pentru a petrece cu fiecare bebelus, asa cum si-ar dori si asa cum ar face-o in cazul unui singur copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Minunatul HOROSCOP ZEN al primăverii: Pentru fiecare zodie în parte Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii

Apoi, in cazul sarcinilor gemelare, exista un risc mai mare ca bebelusii sa se nasca prematur si sa fie nevoie sa ramana o perioada in incubator. Ori pentru mame, nasterea prematura si perioada cat micutii raman in spital sunt evenimente dureroase, cu un puternic impact emotional. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri