Productia de lapte matern este favorizata de alaptarea exclusiva la cerere a copilului. Insa alimentatia mamei este si ea foarte importanta. Iata 10 alimente care iti vor creste productia de lapte matern.

Factori care influenteaza productia de lapte matern

Inca din primele ore dupa nastere se recomanda alimentatia naturala la cerere a nou-nascutului. Alaptarea la cerere inseamna punerea copilului la san oricat de des vrea, ziua si noaptea, fara orar, atat cat doreste micutul. Cu cat bebelusul este hranit la san mai des si mai eficient, cu atat se produce mai mult lapte matern. De asemenea, daca bebelusul este alaptat si noaptea, este stimulata secretia de prolactina, hormon implicat in stimularea lactatiei si mentinerea productiei de lapte matern.

Alaptarea la cerere

In primele zile dupa nastere, cand cantitatea de lapte este mai mica, este bine ca nou-nascutul sa suga din ambii sani la fiecare masa. Se recomanda ca mama sa nu lase bebelusul sa adoarma imediat dupa ce a supt dintr-un san si sa-l puna si la celalalt san. Astfel, ambele glande mamare sunt stimulate in mod egal sa produca lapte. In prima luna de viata, este bine ca nou-nascutul sa aiba 10-12 reprize de alaptare in 24 de ore.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Pe masura ce bebelusul creste si isi regleaza somnul de noapte, frecventa alaptarii se reduce, ajungand la 6-8 mese pe zi. Alaptarea la cerere, inclusiv dupa inceperea diversificarii, este modalitatea cea mai eficienta de a asigura nevoile nutritionale ale copilului si o cantitate suficienta de lapte matern.

Alimentatia mamei care alapteaza

Mama care alapteaza are nevoie de hrana de calitate pentru mentinerea sanatatii si energiei necesare ingrijirii copilului. Pe durata alaptarii, mama are nevoie de o cantitate suplimentara de 500 de calorii, care trebuie asigurate din alimente sanatoase, variate si echilibrate. Acestea vor furniza toate substantele nutritive care vor ajunge in compozitia laptelui matern si vor stimula productia de lapte matern. Iata ce alimente sunt recomandate, cu precadere, mamelor care alapteaza. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Foto articol: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri