11 Mai 2021 publicat în Mami 8 share-uri

Torsiunea ovariana este o urgenta medicala – apare atunci cand ovarul se rasuceste in jurul ligamentelor. Iata care sunt cauzele, simptomele si metodele de tratament folosite.

Ce este torsiunea ovariana?

Torsiunea ovariana este o problema care apare atunci cand un ovar se rasuceste in jurul ligamentelor care il tin in pozitie. Aceasta rasucire poate intrerupe fluxul de sange catre ovar si trompa uterina. Poate provoca dureri severe si alte simptome, deoarece ovarul nu primeste suficient sange. Daca restrictia de sange continua prea mult timp, poate duce la moartea tesuturilor.

Afecteaza de obicei un singur ovar si este o urgenta medicala. Daca nu este tratata rapid, poate duce la pierderea ovarului.

Care sunt simptomele?

Torsiunea ovariana poate provoca:

  • durere brusca severa la nivelul abdomenului inferior;
  • crampe;
  • greata si varsaturi.

Cu toate acestea, diagnosticarea torsiunii ovariene poate fi dificila, deoarece simptomele sunt similare cu cele ale pietrelor la rinichi, apendicitei, infectiilor tractului urinar, gastroenteritei etc. Aceste simptome apar de obicei brusc. In unele cazuri, durerea, crampele si sensibilitatea la nivelul abdomenului inferior pot sa apara si sa dispara timp de cateva saptamani. Acest lucru poate aparea in cazul in care ovarul incearca sa se rasuceasca inapoi in pozitia corecta. Retineti ca aceasta afectiune nu apare niciodata fara durere.

Este esential sa solicitati asistenta medicala daca o persoana prezinta oricare dintre simptomele torsiunii ovariene. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri