Mama si antreprenor – informatii generale
A jongla simultan cu rolul de mama si cel de antreprenor este o practica tot mai frecventa in randul mamelor, in ultima perioada. Fie ca aveau deja o afacere, apoi a venit pe lume copilul, fie ca dupa nastere, mama isi doreste o schimbare pe plan profesional, exista un interes tot mai mare al mamelor pentru antreprenoriat.
Deseori maternitatea poate veni cu o schimbare a prioritatilor mamei, mai ales atunci cand se gandeste la revenirea la locul de munca. Isi doreste sa aiba mai mult timp si flexibilitate pentru copil/copii si familie in general. Sau isi da seama ca vrea mai mult de la viata sa profesionala; ca nu se mai regaseste in jobul pe care il avea inainte ori nu ii mai place.
Din fericire, pe langa interesul tot mai mare al mamelor pentru antreprenoriat, exista tot mai multe initiative care sprijina mamele antreprenoare, evenimente dedicate lor si intalniri sau grupuri de sustinere.
A fi mama si antreprenor vine cu o serie de provocari, dar si cu beneficii, pentru cele care aleg acest parcurs. Acestea sunt diferite de la o situatie la alta, insa cateva dintre cele mai comune includ urmatoarele:
Mama si antreprenor – beneficii
Mai multa flexibilitate in programul de lucru
Antreprenoriatul nu aduce mai mult timp liber, cel putin la inceput, cand e probabil sa investesti mai mult timp decat ai face-o ca angajat cu program fix. In schimb, antreprenoriatul ofera mai multa flexibilitate in organizarea programului de lucru, un avantaj foarte important pentru mame, care gestioneaza si viata de familie. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Sursa foto: pixabay.com/pexels.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?