7 Iulie 2021 publicat în Mami 16 share-uri

Poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei – adevar sau mit? Citeste mai multe despre acest subiect si afla care sunt sansele de a ramane gravida daca ai relatii intime neprotejate la menstruatie.

Poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei – adevar sau mit?

Un mit comun legat de fertilitate este acela ca o femeie nu poate ramane insarcinata daca are relatii intime neprotejate in timpul menstruatiei. Desi sansele de sarcina sunt mai mici in zilele de menstruatie, acestea nu sunt zero.

Sansele de a ramane insarcinata sunt mici pentru ca ovulatia are loc de obicei la cateva zile distanta. Cu toate acestea, exista exceptii. Acest lucru se aplica femeilor care au un ciclu tipic de 28 – 30 de zile sau mai mult. Daca aveti un ciclu mai scurt, la fiecare 21 – 24 de zile, inseamna ca ovulati mai devreme in ciclu. Pentru ca sperma ramane viabila 3-5 zile, in cazul unui act sexual spre sfarsitul menstruatiei puteti concepe 4-5 zile mai tarziu in caz de ovulatie timpurie.

Care sunt posibilitatile?

Astfel, chiar daca sunteti la menstruatie, exista riscul de a ramane insarcinata (desi riscul este mai mic). Iata cateva posibilitati:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta
  • ovulatia are loc inainte ca sangerarea menstruala sa se opreasca;
  • ovulatia are loc la cateva zile dupa menstruatie, iar sperma poate fertiliza un ovul in termen de 3-5 zile de la ovulatie – astfel, daca actul sexual neprotejat are loc in ultima zi de menstruatie si ovulatia are loc in urmatoarele zile, spermatozoizii pot fertiliza ovulul;
  • asa-zisa menstruatie este de fapt o sangerare din cauza ovulatiei – nu toate sangerarile vaginale sunt menstruatie – uneori, are loc o sangerare usoara in momentul ovulatiei, cand sunteti mai fertila.

Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri