30 Noiembrie 2021 publicat în Mami 12 share-uri

Iata care sunt cauzele pentru trombocite scazute la adulti sau copii, ce simptome pot fi asociate, ce complicatii pot sa apara si care sunt tratamentele.

Ce sunt trombocitele?

Sangele contine diferite tipuri de celule. Trombocitele sunt celulele care ajuta la coagularea sangelui. Un numar normal de trombocite variaza intre 150.000 si 450.000 pe microlitru de sange. Cand un tesut este afectat, trombocitele se aduna si formeaza cheaguri pentru a opri sangerarea. Cand nu exista suficiente trombocite in sange, corpul nu poate forma cheaguri. Daca numarul de trombocite este prea mic, pot aparea sangerari excesive.

Ce este trombocitopenia?

Trombocitopenia este termenul folosit atunci cand nivelul trombocitelor este scazut. Aceasta problema poate varia de la usoara la severa, in functie de cauza de baza. Pentru unii, simptomele pot include sangerari severe si pot fi fatale daca nu sunt tratate. Alte persoane pot sa nu prezinte niciun simptom. Daca numarul de trombocite este scazut, o persoana are un risc mai mare de sangerare. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri