3 Decembrie 2021 publicat în Mami 6 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Limfocite crescute la adulti sau copii – afla care ar putea fi cauzele asociate, ce simptome pot indica limfocitoza, ce implica masurile de tratament.

Ce sunt limfocitele?

La fel ca alte tipuri de globule albe, limfocitele joaca un rol cheie in organism – ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor. Limfocitele sunt un tip de globule albe care se dezvolta in maduva osoasa. Limfocitele mature se gasesc in sange si tesutul limfatic. Dupa ce se dezvolta in maduva osoasa, unele calatoresc spre timus, unde devin celule T. Alte limfocite raman in maduva osoasa, unde devin celule B. Unele dintre ele se dezvolta si in celule natural killer.

Celulele T, B si NK au roluri diferite in sistemul imunitar. Principala sarcina a celulelor B este de a ajuta la producerea de anticorpi. Sunt proteine ​​pe care sistemul imunitar le produce pentru a lupta impotriva virusurilor si bacteriilor invadatoare. Celulele T ajuta la distrugerea celulelor canceroase si la controlul raspunsului imunitar al organismului la substantele straine. Ele sunt, de asemenea, responsabile pentru distrugerea celulelor proprii ale corpului care au fost preluate de virusuri sau care au devenit canceroase. Exista un al treilea tip de limfocite, cunoscut sub numele de celule natural killer (NK). Celulele NK raspund rapid la mai multe substante straine si sunt specializate in distrugerea celulelor canceroase si a celulelor infectate cu virusuri. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri