15 Februarie 2022 publicat în Mami 6 share-uri

În ultimul deceniu, tehnologiile medicale au avansat semnificativ venind în ajutorul cuplurilor care se luptă cu infertilitatea. Fertilizarea in vitro (FIV) este cea mai eficientă tehnologie de asistare a reproducerii. Ea a luat avânt în ultimii ani și reprezintă o ultimă soluție prin care cuplurile infertile pot obține o sarcină. Citește în continuare și află ce presupune procedura de fertilizare in vitro și care sunt situațiile când se apelează la ea.

Ce este fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro presupune recoltarea ovulelor din ovarul mamei și realizarea procesului de fecundare a ovulului de către spermatozoid în afara corpului. Ovulul fecundat se numește embrion, iar, ulterior fertilizării, acesta poate fi înghețat și depozitat în spații de stocare sau transferat la nivelul uterului mamei.

Cât de eficientă este fertilizarea in vitro?

Eficiența procedurii de fertilizare in vitro depinde de vârsta mamei. Conform Asociației Americane pentru Sarcină, rata de succes pentru femeile de până la 35 de ani este de 41-43% și scade la 13-18% atunci când vârsta mamei trece de 40 de ani.

Când se apelează la fertilizare in vitro?

Procedura de fertilizare in vitro este laborioasă și scumpă, motiv pentru care nu este considerată de primă intenție. Primele linii de combatere a infertilității sunt reprezentate de administrarea de medicamente sau de inseminarea intrauterină. Fertilizarea in vitro poate fi luată în considerare în situații precum: >> Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri