Afla totul despre hipomenoree, ce este, simptomele pe care le poate produce un flux menstrual usor, ce cauzeaza menstruatiile foarte usoare, complicatii si optiunile de tratament.

Ce inseamna hipomenoree?

Hipomenoreea este un termen medical pentru menstruatiile usoare sau fluxul menstrual slab. Hipomenoreea este un simptom care indica o afectiune de baza ce ar putea afecta fertilitatea unei femei si capacitatea acesteia de a duce o sarcina la termen. O menstruatie redusa poate parea un lucru de dorit la inceput. Insa, menstruatiile foarte usoare persistente – hipomenoree – pot fi cauzate de afectiuni care, atunci cand nu sunt rezolvate, pot continua sa afecteze negativ sanatatea femeii, inclusiv fertilitatea.

In general, in timpul unei menstruatii sanatoase, o femeie va pierde in mod obisnuit intre 30-60 ml de sange la fiecare menstruatie. Femeile cu hipomenoree pierd mai putin de 30 ml pe menstruatie de obicei. Din cauza cantitatii reduse de sange menstrual, poate fi dificil pentru femei sa diferentieze menstruatiile usoare de spotting-ul dintre menstruatii.

Hipomenoreea este considerata o tulburare menstruala caracterizata prin sangerare menstruala usoara, cu o scadere a volumului cu peste 20% fata de o menstruatie normala anterioara. Sangerarea menstruala normala dureaza intre 3 – 7 zile. In caz de hipomenoree, exista o reducere continua a fluxului menstrual si sangerarea dureaza mai putin de 2 zile pentru cicluri repetate. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri