12 Ianuarie 2022 publicat în Mami 2 share-uri

Afla ce este menstruatia retrograda, ce probleme poate cauza, de ce apare, ce simptome pot fi asociate si ce implica tratamentele.

Ce este menstruatia retrograda?

La menstruatie, o parte din sangele menstrual are traseu retrograd si ajunge in cavitatea abdominala, unde in cateva zile se descompune. Aceasta descompunere a sangelui induce un anumit proces inflamator local. Durerile menstruale pot fi legate de contractiile uterine ce faciliteaza eliminarea sangelui menstrual si aceste fenomene inflamatorii pelvine (legate de descompunerea sangelui).

Astfel, in cazul menstruatiei retrograde, sangele menstrual nu este eliminat din organism, ci se deplaseaza inapoi, curgand prin trompele uterine si in cavitatea pelvina. Astfel, exista un flux invers de lichid menstrual care paraseste uterul prin trompele uterine in cavitatea pelvina. Majoritatea femeilor experimenteaza acest lucru intr-o oarecare masura, dar daca este sever, poate provoca durere si poate creste riscul de endometrioza. In mod normal, cea mai mare parte a lichidului menstrual este eliminata din corp prin colul uterin si vagin. Aceasta directie normala a fluxului corespunde cu directia contractiilor uterine sincronizate. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri