Pregătește-ți locuința în mod corespunzător
În primul rând, este necesar să îi asiguri celui mic toate condițiile, ca să aibă parte de un mediu sănătos și sigur. Amenajează-i camera, achiziționează un pătuț, zugrăvește pereții, cumpără hăinuțe, jucării și toate lucrurile necesare pentru creșterea bebelușilor. De asemenea, trebuie să ții cont și de securitatea casei tale, ca să te asiguri că cel mic va fi mereu în siguranță. Pe lângă un baby monitor, instalează-ți un interfon wireless, ca să știi cu exactitate cine te caută, deci să permiți accesul doar persoanelor pe care le cunoști și în care ai încredere. În plus, nu ți-ar strica și montarea unor camere de supraveghere, plus un sistem de alarmă și unul antiefracție. Siguranța micuțului tău primează, așa că, ia-ți toate măsurile de precauție. Pe de altă parte, apelează și la detectoarele pentru inundație și incendiu, ca să fii avertizată de senzori dacă ceva este în neregulă în casa ta.
Fă-ți analizele și mergi constant la doctor
Atât înainte, dar și pe timpul sarcinii, este indicat să îți faci analizele, ca să te asiguri că totul merge conform planului, iar în cazul în care suferi de anumite afecțiuni, măcar să le descoperi din timp. Atât tu, cât și partenerul tău ar trebui să vă supuneți acestor proceduri medicale, ca să vă asigurați că sunteți sănătoși. În plus, ai mare grijă cu privire la alimentația pe timpul sarcinii și cu stilul de viață, astfel încât fătul să se dezvolte optim. Drept urmare, ține cont de aceste aspecte foarte importante, dacă vrei să ai parte de o sarcină fără probleme, iar nașterea să decurgă conform planului.
Revizuirea bugetului
Când o să ai un copil, va trebui să îți revizuiești bugetul lunar, fiindcă vor apărea tot felul de cheltuieli neprevăzute. În plus, este indicat să îți faci un plan pe termen lung. De la amenajatul camerei până la taxele aferente grădiniței sau școlii pe care o alegi pentru cel mic, toate aceste aspecte îți vor scădea bugetul. Așadar, vezi cum îți planifici banii, astfel încât să îți ajungă să cumperi toate cele necesare și să acoperi fiecare activitate pe care o face copilul tău. Gândește-te că o să ai nevoie de un cărucior de calitate, la fel și când vine vorba de alimentația celui mic, ori de un scaun auto pentru copii. În plus, pot apărea tot felul de urgențe, mai ales medicale, deci, ai face bine să ai resursele financiare la îndemână, ca să nu te ia prin surprindere astfel de evenimente neplăcute.
Pe lângă sfaturile acestea, nu uita să te pregătești și din punct de vedere psihic pentru această etapă din viața ta. Pentru că nu știi cum te va afecta la nivel emoțional, mai ales după naștere. Așa că, apelează la specialiști în psihoterapie, care să îți ofere sfaturi avizate legate de parenting, ca să gestionezi cât mai bine orice situație. În plus, citește și cărți din aceeași categorie sau discută cu alte mămici, care să îți împărtășească din experiențele lor. De asemenea, vezi cum ți-ai putea ușura viața de zi cu zi, iar ca să nu fii copleșită de responsabilități, le poți împărți cu partenerul tău, ca să mai scapi de stres și de oboseală. În plus, apelează și la lucrurile care îți sporesc confortul și te ajută să câștigi timp, precum o mașină personală sau electrocasnice de ultimă generație.
Sursă foto: Pixel-Shot /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară