21 Aprilie 2022 publicat în Mami 1 share-uri

Atunci când decizi că vrei să faci un copil, este necesar să ai un plan bine stabilit, să iei în calcul fiecare scenariu sau eveniment neplăcut ce poate apărea și să ai la îndemână resursele necesare pentru creșterea celui mic, astfel încât să îi oferi toate condițiile. Așadar, iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să faci față rolului de părinte și care îți vor ușura viața de zi cu zi.

Pregătește-ți locuința în mod corespunzător

În primul rând, este necesar să îi asiguri celui mic toate condițiile, ca să aibă parte de un mediu sănătos și sigur. Amenajează-i camera, achiziționează un pătuț, zugrăvește pereții, cumpără hăinuțe, jucării și toate lucrurile necesare pentru creșterea bebelușilor. De asemenea, trebuie să ții cont și de securitatea casei tale, ca să te asiguri că cel mic va fi mereu în siguranță. Pe lângă un baby monitor, instalează-ți un interfon wireless, ca să știi cu exactitate cine te caută, deci să permiți accesul doar persoanelor pe care le cunoști și în care ai încredere. În plus, nu ți-ar strica și montarea unor camere de supraveghere, plus un sistem de alarmă și unul antiefracție. Siguranța micuțului tău primează, așa că, ia-ți toate măsurile de precauție. Pe de altă parte, apelează și la detectoarele pentru inundație și incendiu, ca să fii avertizată de senzori dacă ceva este în neregulă în casa ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Fă-ți analizele și mergi constant la doctor

Atât înainte, dar și pe timpul sarcinii, este indicat să îți faci analizele, ca să te asiguri că totul merge conform planului, iar în cazul în care suferi de anumite afecțiuni, măcar să le descoperi din timp. Atât tu, cât și partenerul tău ar trebui să vă supuneți acestor proceduri medicale, ca să vă asigurați că sunteți sănătoși. În plus, ai mare grijă cu privire la alimentația pe timpul sarcinii și cu stilul de viață, astfel încât fătul să se dezvolte optim. Drept urmare, ține cont de aceste aspecte foarte importante, dacă vrei să ai parte de o sarcină fără probleme, iar nașterea să decurgă conform planului.

Revizuirea bugetului

Când o să ai un copil, va trebui să îți revizuiești bugetul lunar, fiindcă vor apărea tot felul de cheltuieli neprevăzute. În plus, este indicat să îți faci un plan pe termen lung. De la amenajatul camerei până la taxele aferente grădiniței sau școlii pe care o alegi pentru cel mic, toate aceste aspecte îți vor scădea bugetul. Așadar, vezi cum îți planifici banii, astfel încât să îți ajungă să cumperi toate cele necesare și să acoperi fiecare activitate pe care o face copilul tău. Gândește-te că o să ai nevoie de un cărucior de calitate, la fel și când vine vorba de alimentația celui mic, ori de un scaun auto pentru copii. În plus, pot apărea tot felul de urgențe, mai ales medicale, deci, ai face bine să ai resursele financiare la îndemână, ca să nu te ia prin surprindere astfel de evenimente neplăcute.

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Pe lângă sfaturile acestea, nu uita să te pregătești și din punct de vedere psihic pentru această etapă din viața ta. Pentru că nu știi cum te va afecta la nivel emoțional, mai ales după naștere. Așa că, apelează la specialiști în psihoterapie, care să îți ofere sfaturi avizate legate de parenting, ca să gestionezi cât mai bine orice situație. În plus, citește și cărți din aceeași categorie sau discută cu alte mămici, care să îți împărtășească din experiențele lor. De asemenea, vezi cum ți-ai putea ușura viața de zi cu zi, iar ca să nu fii copleșită de responsabilități, le poți împărți cu partenerul tău, ca să mai scapi de stres și de oboseală. În plus, apelează și la lucrurile care îți sporesc confortul și te ajută să câștigi timp, precum o mașină personală sau electrocasnice de ultimă generație.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Sursă foto: Pixel-Shot /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri