19 Decembrie 2022 publicat în Mami 2 share-uri

Citeste in articolul de mai jos mai multe despre sindromul Cushing – care sunt cauzele principale, cum se manifesta aceasta problema, ce complicatii poate cauza si care este tratamentul.

Ce este sindromul Cushing?

Sindromul Cushing este o tulburare hormonala care apare atunci cand corpul produce prea mult cortizol pe o perioada lunga de timp. Cortizolul este numit si „hormonul stresului”, deoarece ajuta corpul sa raspunda la stres. Cortizolul ajuta si la mentinerea tensiunii arteriale, regleaza glicemia, reduce inflaamtia si ajuta la transformarea alimentelor consumate in energie. Cortizolul in exces, insa, afecteaza toate tesuturile si organele din organism. Aceste efecte impreuna sunt cunoscute sub numele de sindrom Cushing sau hipercortizolism.

Cortizolul este un hormon normal produs in portiunea exterioara a glandelor suprarenale. Cand functioneaza corect, cortizolul ajuta organismul sa raspunda la stres si alte schimbari. Productia de cortizol este reglata de ACTH produs in glanda pituitara. Unii oameni au simptome ale sindromului Cushing atunci cand iau hormoni glucocorticoizi pentru a trata afectiuni inflamatorii cum ar fi astmul, lupusul sau artrita reumatoida. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Sursa foto: pixabay.com/marijana1


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri