22 Iunie 2023 publicat în Mami 19 share-uri

Exista anumite simptome pe care ne-am obisnuit sa le intalnim frecvent si care nu tin cont de varsta sau sex. Din aceasta categorie face parte si durerea in gat, care se numara adesea printre primele manifestari ale multor afectiuni, mai mult sau mai putin severe. Continua sa citesti pentru a descoperi care sunt cateva dintre posibilele cauze ale durerii in gat.

  1. Amigdalita

Amigdalita este o inflamatie a amigdalelor, doua mase de tesut limfatic, cu forma rotunda, situate in partea din spate a gatului, care fac parte din sistemul imunitar si au rolul de a preveni infectiile, prin filtrarea bacteriilor si virusurilor care intra in organism prin gura si nas. Este contagioasa si mai frecvent intalnita in randul copiilor cu varsta peste 3 ani, desi nu ocoleste nici adultii.

Durerea in gat este unul dintre cele mai comune simptome ale sale, fiind adesea acompaniata de dificultati la inghitire, amigdalele rosii si umflate, febra, ganglioni limfatici umflati sau dureri de stomac. De cele mai multe ori, aceste simptome dispar dupa cateva zile sau pot fi ameliorate cu remedii simple, precum gargara cu apa sarata sau consumul de bauturi calde, ori cu ajutorul medicamentelor recomandate de medic. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Sursa foto: DimaBerlin/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri