14 Septembrie 2023 publicat în Mami 12 share-uri

Iata ce este vulvodinia – cum se manifesta aceasta problema, care pot fi cauzele posibile, de cate tipuri poate fi, ce implica metodele de diagnostic si tratament folosite.

Ce este vulvodinia?

Vulvodinia este definita ca durere sau disconfort la nivelul vulvei, care dureaza mai mult de 3 luni si nu poate fi explicata de o alta problema medicala, ca o infectie sau o problema a pielii. Vulva este zona genitala externa ce inconjoara deschiderea vaginului si uretra. Include, de asemenea, clitorisul si labiile. Durerea poate varia de la disconfort usor, durere pulsatila pana la dureri intense, cu usturime si senzatie de iritatie severa si constanta.

Durerea poate sa vina in episoade si sa treaca apoi, sau sa fie constanta. Uneori simptomele apar brusc, in timp ce in alte cazuri problema se manifesta dupa activitati specifice, ca actul sexual, controale ginecologice, la urinare, la inserarea unui tampon, daca se poarta imbracaminte prea stramta sau cand femeia sta pe scaun pentru perioade lungi. Citește continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto articol: Hlib Shabashnyi/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri