29 Decembrie 2023 publicat în Mami 1 share-uri

Stimularea lactatiei – iata care sunt semnele ca lactatia este redusa, cauze pentru scaderea productiei de lapte matern, precum si sfaturi utile pentru stimularea lactatiei.

Ce este lactatia?

Inca din perioada sarcinii, sanii se pregatesc pentru alaptare si trec prin diferite modificari. Aceste modificari le permit sanilor sa produca laptele matern – lactatia. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea bebelusului exclusiv la san in primele 6 luni si continuarea alaptarii pana la varsta de cel putin 1 an. Laptele matern are numeroase beneficii, atat pentru bebelus, cat si pentru mama. Este sursa ideala de nutrienti pentru crestere si dezvoltare armonioasa.

Cum este produs laptele matern?

Productia de lapte matern are loc in interiorul alveolelor, care sunt grupuri de celule din san, asemanatoare cu ciorchinii de strugure. Odata ce laptele este produs, acesta este transmis prin alveole in canalele de lapte, ce transporta laptele prin san. Cand bebelusul este pus la san, se transmite un mesaj catre creier. Creierul semnaleaza eliberarea de prolactina si oxitocina. Prolactina face ca alveolele sa inceapa sa produca lapte. Oxitocina face ca muschii din jurul alveolelor sa trimita laptele prin canalele galactofore. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Iryna Inshyna/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri