15 Decembrie 2023 publicat în Mami 3 share-uri

Oboseala mamelor este una dintre provocarile cu care acestea se confrunta, atat imediat dupa nastere, dar si cand copiii devin mai mari. Privarea de somn, fie printr-o cantitate insuficienta, fie printr-o calitate scazuta a somnului, isi pune amprenta asupra functionarii mamelor. Cum pot fi gestionate oboseala mamelor si privarea de somn, chiar daca de multe ori nu au conditiile favorizante pentru un somn bun?

Somnul si oboseala mamelor – informatii generale

Aparitia unui copil modifica rutinele cu care parintii erau obisnuiti, iar cele legate de somn sunt unele dintre cele mai afectate. Nevoile constante ale unui nou-nascut, apoi ale unui bebelus, ii impiedica pe parinti sa se odihneasca asa cum erau obisnuiti. Cei mici au nevoie sa fie hraniti la cateva ore, sa fie schimbati, alinati, lucruri care fac imposibila o noapte de somn neintrerupt. In plus, in ciuda vechii zicale “a dormi ca un bebelus“, copiii mici nu dorm asa cum ne-am astepta.

Intr-o anumita masura, odihna insuficienta este un aspect inevitabil al vietii de parinte. Insa privarea de somn sau tulburarile de somn nu ar trebui lasate sa devina un stil de viata.

Numeroase studii au aratat ca parintii, in special mamele, sunt o categorie vulnerabila la privarea de somn. Un studiu publicat in 2019, in jurnalul Sleep, la care au participat 4659 de parinti germani, a aratat ca durata somnului si satisfactia legata de somn nu revin la nivelurile dinainte de sarcina decat dupa 6 ani de la nastere. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Sursa foto articol: Natalia Deriabina/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri