Atunci cand alegi sa stai acasa pentru a avea grija de copilasul tau, trebuie sa te gandesti ca fiind mereu alaturi de cel mic il poti creste cum crezi mai bine, ai bucuria ca participi la toate momentele importante din viata lui, ai grija de casa si te ocupi de treburile gospodaresti, dar uneori poate deveni plictisitor. Iata cateva idei despre cum ai putea sa scapi de aceste sentimente.
Plictiseala nu vine din faptul ca nu iti iubesti indeajuns de mult copiii sau ca nu ti-ar placea sa iti petreci timpul cu ei, ci este generata de faptul ca in mod constant esti in preajma copiilor, rar te intalnesti cu persoane adulte cu care poti socializa, si tanjesti dupa stimularea intelectuala si discutii pe care nu le gasesti acasa.
La inceput nu vezi nimic plictisitor in treburile zilnice, deoarece timpul tau este ocupat de activitatile cu cei mici. Dar atunci cand sesizezi ca nu primesti ajutor din partea partenerului, incepi sa devii deprimata, gandindu-te ca nu asa ti-ai imaginat ca va fi ca si mama casnica.
Daca analizezi putin situatia, vei observa ca ai multe optiuni prin care poti elimina plictiseala- daca ai decis sa ai grija de familia ta in primii ani nu inseamna ca nu poti sa te ocupi si de propria persoana. Incearca sa-ti faci timp pentru tine, iar daca nu te descurci poti sa-i comunici acest lucru si partenerului, poate impreuna veti gasi o solutie.
Incearca sa variezi putin programul zilnic, astfel ca activitatile tale sa nu se repete in fiecare zi. Nu uita de lucrurile care-ti trezeau interesul inainte de aparitia copiilor. Continua sa rasfoiesti revistele preferate, fa exercitii fizice usoare, ocupa-te de hobby-urile tale.
Poti chiar sa incerci sa-ti deschizi propria afacere pe care s-o coordonezi de acasa- de exemplu daca iti plac foarte mult copiii iti poti deschide o gradinita- astfel castigi si bani si ai grija si de copilul tau.
Atunci cand citesti aceeasi poveste la nesfarsit copilului este normal sa te plictisesti, dar poti fii inventiva si improviza, relatand povestea in mod diferit de fiecare data.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?