Evident, multe dintre voi ati incercat macar o reteta de slabit care nu s-a dovedit eficienta si totul pentru ca fiecare, fiind unica in felul sau, necesita un regim care sa se potriveasca ca o "manusa" organismului.
Evident, multe dintre voi ati incercat macar o reteta de slabit care nu s-a dovedit eficienta si totul pentru ca fiecare, fiind unica in felul sau, necesita un regim care sa se potriveasca ca o “manusa” organismului. In cele ce urmeaza iti vom oferi diverse sfaturi si regului, care aplicate in mod corect, te pot ajuta in nesfarsita lupta cu kilogramele in plus.

Se spune ca reteta succesului in ceea ce priveste slabitul o reprezinta combinarea unui regim alimentar hipocaloric (cu putine calorii), cu putina activitate fizica, cu consumul a cel putin 2 litri de lichide in fiecare zi si cu mentinerea unei atitudini pozitive, deoarece si psihicul are o mare contributie.

Regimul alimentar hipocaloric

Pentru a slabi trebuie sa stii sa iti alcatuiesti o dieta in care hrana sa fie la fel de satioasa, dar cu mai putine calorii. Combina intelept alimentele- de exemplu, la o masa nu asocia carnea cu painea si legume; carnea si painea au amandoua proteine si este bine sa nu le asociezi la aceeasi masa.

Hrana ideala trebuie sa cuprinda cat mai multe zarzavaturi si mancaruri cu calorii cat mai putine- poti asocia la o salata gustoasa cateva linguri de iaurt.

Daca esti obisnuita sa mananci sandwichuri dimineata sau la serviciu si nu poti renunta la ele atunci noi iti oferim o alternativa: foloseste mai putina paine sau poti folosi paine prajita sau biscuiti dietetici; inlocuieste carnea cu legume si branza degresata.

Carnea
este o sursa de proteine, vitamine si minerale, ea reprezentand aproximativ un sfert din masa zilnica.

Daca este consumata in cantitati moderate si bine pregatita (de preferat la gratar sau in tigaia de teflon), carnea rosie nu trebuie exclusa din alimentatie. Carnea de porc este cea mai grasa, dar poate fi consumata in catitati reduse de cateva ori pe luna.

Pestele
este un aliment ce nu trebuie sa lipseasca din dieta; pe langa continutul in fosfor, pestele are putine grasimi si o valoare nutritionala mare.

Legumele consumate zilnic, de preferat crude, aduc un plus de sanatate stilului tau de viata, deoarece au un continut mare de vitamine si o valoare nutritionala mica.

Salata verde este un aliat important in lupta cu kilogramele; ea este bogata in vitamine si minerale, ajuta la eliminarea toxinelor si este satioasa. Poti face o salata delicioasa adaugand cateva linguri de iaurt dietetic, putin ulei de masline si otet (otetul balsamic este cel mai bun).

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri