Evident, multe dintre voi ati incercat macar o reteta de slabit care nu s-a dovedit eficienta si totul pentru ca fiecare, fiind unica in felul sau, necesita un regim care sa se potriveasca ca o "manusa" organismului.
Castravetii sunt ideali adaugati la salate sau mancati “goi” deoarece fac parte din clasa alimentelor cu calorii negative (energia pe care o depui ca sa consumi alimentul este mai mare decat energia furnizata de alimentul respectiv).

Ciupercile sunt bogate in proteine, astfel ca pot inlocui carnea in dieta. Se recomanda sa fie consumate mai rar, si nu seara, deoarece sunt mai greu digerate.

Fructele reprezinta un izvor de sanatate si vitamine; ele au de asemenea un aport important de fibre alimentare. Merele nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica, marul fiind si el aliment cu calorii negative. Portocalele si lamaile, bogate in vitamina C si antioxidanti sunt bune la digestie si sucurile naturale din lamai si portocale pot inlocui sucurile indulcite si acidulate. Mai ales vara, alege sa manaci pepenele rosu- el contine multa apa si nu ingrasa, fiind un excelent diuretic.

Bea multe lichide!

Consuma cel putin 2 litri de lichide pe zi, in special apa plata. Astfel organismul tau va fi mereu in forma si detoxifiat, apa fiind un bun diuretic.

Sucurile naturale
preparate chiar cu mana ta la care poti adauga putina gheata vor substitui racoritoarele pline de zahar din comert. Aceste sucuri sunt usor de preparat, sunt foarte sanatoase deoarece contin fructe proaspete si iti vor da un plus de energie.

Ceaiurile neindulcite, in special ceaiul verde sunt antioxidante si diuretice. Daca te-ai saturat de atata apa “chioara”, o poti substitui cu ceai.

Un pahar de lapte degresat
nu trebuie sa lipseasca de la gustarea de seara; laptele nu ingrasa, contine proteine si mult calciu pentru sistemul tau osos.

Un pahar de vin rosu
nu a facut rau nimanui! Vinul ajuta la digestia si metabolizarea hranei, este bun pentru circulatia sangelui si are si efecte afrodisiace.

Miscare si iar miscare

Exercitiul fizic ajuta la arderea grasimilor si astfel vei slabi mai usor, modelandu-ti muschii. Fa-ti un program de exercitii usoare pe care sa-l respecti in fiecare zi- astfel vei fi intr-o forma fizica excelenta. Daca vrei sa practici sport, poti alege inot, aerobic sau gimnastica. Fitnessul se recomanda numai dupa ce ai scapat de surplusul de kilograme, pentru tonifierea musculaturii.

Sanatatea psihica e cheia succesului!

Pentru a reusi, este necesara o atitudine pozitiva si multa vointa. Trebuie sa te gandesti si sa te motivezi singura pentru a putea face fata tentatilor. Tine un jurnal alimentar in care sa alcatuiesti meniul pentru ziua urmatoare. Pentru a nu fi dezamagita, cantareste-te numai o data pe saptamana si nu te astepta la miracole intr-un tip scurt.

Un articol de Simona Prodanoiu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri