In majoritatea cuplurilor casatorite responsabilitatea ingrijirii si intretinerii casei si a copiilor revine sotiei, barbatul fiind dedicat muncii, iar cand ajunge acasa prefera sa se relaxeze, ignorand celelalte aspecte ale casei, eventual stand cu sotia si copiii la o discutie. Desi aceasta impartire a responsabilitatilor casei avea pe vremuri o motivatie plauzibila, in sensul ca atunci doar barbatul muncea si femeia statea acasa cu copiii, astazi insa majoritatea femeilor muncesc si totodata se ocupa si de casa.
Meseria de nevasta este una frumoasa atunci cand exista si timp, caci nu exista recompensa mai mare intr-o casnicie decat sa poti sta acasa, sa te bucuri de cresterea copiilor si de ingrijirea lor, de toate cele din casa si, bineinteles, de tine. Cu toate acestea sunt femei pentru care cariera ocupa in sufletul lor un loc suficient de important incat sa nu renunte la aceasta, le ofera independenta si o stabilitate financiara la care nu vor renunta chiar daca sunt implicate intr-o casatorie si isi iubesc sotul si copiii.Dar s-a intrebat cineva cat valoreaza o sotie? Ce valoare financiara au toate activitatile acesteia? Recent s-a facut un studiu in care au fost calculate activitatile casnice ale unei sotii. Mai exact, daca sta acasa cu copiii joaca rol si de bona, dar si de educatoare, acestea insemnand in medie un venit de 1500 RON pe luna. Totodata sotia mentine curatenia in casa si gateste pentru intreaga familie, ceea ce echivaleaza cu posturi ce ar fi platite tot cu minim 1500 RON lunar (nu am socotit bacsisul).
Mai mult, un consilier cu cativa ani de experienta ajunge sa castige pe ora in jur de 1350 RON. Daca luam in considerare faptul ca o sotie petrece, in medie, cinci ore pe saptamana consultandu-se cu sotul ei cu privire la hotararile care trebuie luate, venitul ei anual ar fi de 36000 RON. Totodata o sotie are rol si de manager in privinta familiei.
Bineinteles ca o sotie sau o mama face toate aceste lucruri din dragoste pentru familia ei si din dorinta de a le fi bine celor dragi si de a fi fericiti. Chiar daca acest mod de evaluare al unei sotii vi se pare poate prea materialist, cred ca totusi ar trebui sa fie luat in vizor, mai ales in cazurile triste de divort cand problema este pusa in sensul realizarilor materiale, insa nimeni nu a calculat aceste aspecte. Femeia trebuie apreciata la normele ei reale.
Cred ca vi s-a parut distractiv un astfel de calcul si cu siguranta va incita sa le “calculati” si lor contributiile familiare. Daca ajungeti la un rezultat, marturisiti-l si noua. Spor la socoteli!
Sursa: Grace.ro
Va recomandam si alte articole interesante de pe Grace.ro:
Secretele celui mai reusit machiaj
Cele mai celebre seducatoare ale istoriei
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară